Vágólapra másolva!
A versenyzőnő 2015-ben már a csapat hivatalos tesztpilótája lesz, több szabadedzésen és teszten is autóba ülhet. A csapatot lenyűgözi a technikai felkészültsége.

Susie Wolff jövőre fontosabb szerephez jut a Williamsnél, miután az istálló hivatalos tesztpilótává léptette elő a 2015-ös idényre. A pilótanő az elmúlt években fejlesztési versenyzőként dolgozott a csapatnál, és idén két pénteki szabadedzésen – Silverstone-ban és Hockenheimben – is lehetőséget kapott. A Williams rendkívül elégedett az istállónál végzett munkájával, ezért bővítették a munkakörét a következő szezonra.

A Williams közleménye szerint Wolff 2015-ben is vezetheti majd az autót két szabadedzésen, és két hivatalos teszten is részt vehet. Ezen kívül több időt tölt majd a szimulátorban, a csapat szerint ugyanis nagyon értékes visszajelzéseket tud adni az autó viselkedéséről. Wolff többször elmondta, hogy egyszer versenyzőként is szeretne rajthoz állni az F1-ben, és a mostani előléptetése szerinte „újabb lépés a helyes irányba."

Wolff jövőre is vezethet két szabadedzésen Forrás: AFP

„Örülök, hogy a Williams elismeri a fejlődésemet és a kemény munkámat, és azt, hogy a teljesítményem számít" – mondta a 31 éves skót pilótanő. A Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams elmondta, az utóbbi években Wolff az istálló fontos tagjává vált.

„Folyamatosan lenyűgöz minket a kiváló technikai tudásával, a visszajelzéseivel, valamint a pályán és a szimulátorban nyújtott teljesítményével" – mondta. „2012 áprilisában csatlakozott hozzánk, és azóta egyre több időt tölt az autóban. A természetes folyamat része, hogy most hivatalos tesztpilótának neveztük ki."

A Williams hozzátette, hogy Wolff eddigi pozíciójába egy új versenyzőt fognak kinevezni, de a nevét egyelőre nem árulták el.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!