Vágólapra másolva!
Nem számít nagy változásokra új szerződésével kapcsolatban a világbajnok Lewis Hamilton, aki szerint a Mercedesszel 2012-ben megkötött, és a jövő év végén lejáró megállapodásának kiterjesztése gyakorlatilag biztosra vehető.

Nem fordult meg a világ Lewis Hamilton körül az újabb bajnoki győzelem után. A Mercedes brit pilótája visszafogottan ünnepelte a sikerét, nemsokára pedig ismét egyeztetni kezd a csapatával, ezúttal a 2012-ben megkötött, és a következő szezon végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról. Nem számít lényeges változásokra.

„Nem beszéltünk még a részletekről, de úgy gondolom, leginkább csak formalitás" – mondta a szerződéshosszabbításról a 29 esztendős versenyző. „A jelenlegi szerződésem nagyon jó. Először is átgondolom, hogyan tudom a csapatot még újabb sikerekhez segíteni, hogyan lehetek még hasznosabb számukra" – tette hozzá.

Hamilton már a vasárnapi győzelem utáni sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nem tervez semmilyen változást a pályafutásában. A brit pilótát a szezon közben hírbe hozták a McLarennel, amely a Honda visszatérése kapcsán mindenképpen egy csúcsversenyzőt kíván szerződtetni, és híre ment, hogy Fernando Alonso is szerette volna Hamilton helyét megkaparintani a Mercedesnél. A helyzete viszont, úgy tűnik, megingathatatlan.

A páros még valószínűleg sokáig együtt marad Forrás: AFP/Tom Gandolfini

„Egyáltalán nem érzem, hogy új kihívásra vágynék. Ahogy azt elmondtam, amikor csatlakoztam ehhez a csapathoz, szerettem volna részese lenni annak, ahogy felépülünk és gyarapodunk, és olyan sikereket érünk el, amelyeknek ennek a csapatnak korábban nem volt része. Úgy érzem, ez még csak a kezdet. Van egy további évünk, így nem kell sietnünk semmivel, de otthon érzem magam itt. Nagyon boldog vagyok, a csapat fantasztikus munkát végzett, ezért örökké hálás leszek nekik."

Egyetértett Hamiltonnal főnöke, Toto Wolff is, aki a vasárnapi ünneplés után kissé megviselten jelent meg a hétfő reggeli sajtótájékoztatón, de megerősítette, hogy a Mercedes mindenképpen hosszú távra tervez Lewis Hamiltonnal.

„Nagyszerű úton járunk, és ennek Lewis szuperfontos része. Mindenképpen együtt akarjuk tartani a csapatot" – mondta Wolff. „Néhány nap alatt feldolgozzuk a történteket, aztán visszatérünk a gyárba, és a következő hetek során megkezdjük a tárgyalásokat."

A Mercedes a Német Nagydíj előtt hosszabbította meg Nico Rosberg szerződését, így az idei egyéni világbajnokság első két helyezettje a szerződések szerint várhatóan még hosszú évekig a Mercedes gyári csapatát alkotja majd.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!