Vágólapra másolva!
Az idényzáró első edzésnapján Hamilton volt gyorsabb, de Rosberg úgy érzi, csak nem tudott összehozni tiszta köröket. Ő a Williamstől várna segítséget, csakhogy a csapattársa azt mondja, még soha nem volt ennyire jó autója Abu-Dzabiban.

Miután a brazíliai hétvégét Nico Rosberg uralta, az idén először megnyerve az összes szabadedzést és az időmérő mindhárom etapját, Hamilton a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj első napján illő módon vágott vissza neki. Délelőtt és délután is gyorsabb volt Rosbergnél, de ami a vasárnapi vb-döntő szempontjából még fontosabb, a hosszú etapokon is ő nyújtotta a meggyőzőbb teljesítményt.

„Ez jó péntek volt – pont olyan, mint amilyennek a tabella mutatta" – mondta Hamilton. „A beállítások terén sokat fejlődtünk, de ahogy mindig, még most is tovább tudunk majd gyorsulni. Ugyanazt a programot követjük, mint máskor, lépésről lépésre végezzük a dolgunkat. Ez a legjobb autó, amit valaha vezettem itt, nagyon élvezetes."

Rosberg délután a keményebb keverékű gumikkal 7 tizedmásodpercet vert Hamiltonra, a lágyabbakkal viszont kikapott tőle. Igaz, csupán 83 ezredmásodperccel, ráadásul úgy, hogy a pálya első két szektorában ő érte el a legjobb részidőt.

A Mercedes a Yas Marinában is ultragyors volt Forrás: Daimler

„Minden rendben ment, de azért nem tökéletesen" – ismerte el. „Nem sikerült rendesen összeraknom az összes körömet, és tulajdonképpen pont ezért vagyok nagyon optimista. Biztosra veszem, hogy az időmérőre össze fognak állni, és az autóm beállításait is tovább tudom finomítani majd."

A 17 pontos hátrányban lévő Rosberg megismételte, hogy reméli, képes lesz győzni az Abu-dzabi Nagydíjon, miközben valamelyik Williams beférkőzik Hamilton elé. „Az autónk jónak tűnik" – erősítette meg. „Úgy látszik, jelentős előnyünk van, ami nem feltétlenül örömteli, mert külső segítségre is szükségem lenne. (Valtteri) Bottas mindenesetre olykor elég gyors volt."

Egyetértett ezzel a Mercedes technikai igazgatója, Paddy Lowe is, aki azt mondta, „van pár autó a pályán, amely gyorsabb, mint amilyennek ma látszott, ezért semmit nem veszünk biztosra." Lowe hozzátette, hogy a csapat megoldotta a gumikkal kapcsolatos házi feladatát, és minden a tervei szerint alakult.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!