Vágólapra másolva!
A spanyol úgy érzi, az elmúlt években folyamatosan gyorsabb autók ellen kellett küzdenie. A saját teljesítményével viszont elégedett.

Fernando Alonso a 2014-es idény végén, öt közös szezon után hagyja el a Ferrarit, a helyét pedig a Red Bulltól távozó Sebastian Vettel foglalja majd el. Alonso az elmúlt öt évben háromszor végzett a bajnokság második helyén, miközben Vettel zsinórban négy bajnoki címet szerzett. Alonso úgy véli, a németnek nem lesz egyszerű dolga, ha a Ferrarit is sikerre akarja vezetni.

„Sok szerencsét kívántam neki" – mondta a spanyol az AS-nek, amikor arról kérdezték, beszélt-e Vettellel a váltásról. Hozzátette, a németnek valószínűleg szüksége is lesz egy nagy adag szerencsére. „Igen, valóban ezt gondoltam, bár neki nem mondtam."

Alonso hozzátette, „semmi rosszat" nem tudna kívánni a Ferrarinak, hiszen az elmúlt években „csak jó dolgok" történtek vele. „Versenyzőként és emberileg is sokat tanultam, és többször is közel kerültünk a bajnoki címhez" – nyilatkozta. „De azt kell mondanom, hogy olyan csapatok ellen versenyeztünk, amelyek jobbak voltak nálunk. A Red Bullnak óriási technikai fölénye volt, és idén ugyanez a helyzet a Mercedesszel."

Alonso szerint Vettelnek is nehéz dolga lesz Forrás: AFP

Türelemet kér a rajongóitól

A kétszeres világbajnok valószínűleg a McLaren-Hondánál folytatja a pályafutását, de ezt hivatalosan még nem jelentették be. Ezúttal sem adott egyértelmű választ a jövőjét firtató kérdésekre, de újra elmondta, hogy nem aggódik a helyzete miatt.

„Az is lehet, hogy valamit már két-három hónapja aláírtam, de a bejelentéssel még várnunk kell, mert néhány részletet még tisztáznunk kell a projekttel kapcsolatban" – mondta. „Nyugodt vagyok. Már egy hónappal ezelőtt megmondtam a rajongóimnak, hogy a legjobb rész csak ezután következik. Elintézzük a dolgokat, de most egy kis türelemre van szükségünk."

Alonso elmondta, némileg „elszomorítja" és „bosszantja", hogy a Ferrarival nem tudott világbajnok lenni, de úgy érzi, az ő teljesítményét nem érheti bírálat. „Nem szeretem összehasonlítani magam a többi versenyzővel" – mondta. „De ha belegondolok, hogy a világbajnok csapattársamat majdnem az összes nagydíjon legyőztem – ha nem számítjuk a műszaki hibákat -, akkor nagyon büszke vagyok a teljesítményemre. Szerintem lehetetlen azt mondani, hogy rossz évek állnak mögöttem."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!