Vágólapra másolva!
A jövőre minden bizonnyal a Ferrarihoz szerződő Sebastian Vettel nem keres felelőst azért, mert továbbra sem hozhatja nyilvánosságra a 2015-ös terveit. A világbajnoki címvédő Kimi Räikkönen tehetségében sem kételkedik, szerinte a finn az autója miatt nem tudta a maximumát nyújtani az idén.

Lassan egy hónapja jelentette be a Red Bull, hogy Sebastian Vettel a Ferrarinál folytatja a pályafutását 2015-ben, de a hivatalos megerősítés továbbra sem történt meg. Ennek oka, hogy az olasz csapat egyelőre nem tudott megegyezni a távozóban lévő Fernando Alonsóval, aki várhatóan a McLarenhez szegődik. Amíg Alonso formálisan fel nem adja helyét a Scuderiánál, Vettel bemutatására sem kerülhet sor, de a német versenyző nem neheztel spanyol ellenfelére a késlekedés miatt.

„Nem hinném, hogy ezért konkrétan egyvalaki hibáztatható" – felelte Vettel az Auto Motor und Sport kérdésére. „A helyzet egyelőre nem egészen világos, de ez néha így van a Forma-1-ben. Persze furcsa, amikor az ember nem válaszolhat a neki feltett kérdésekre, úgyhogy remélem, hamarosan tisztul a kép."

Vettel az elmúlt hetek során többször elismerően nyilatkozott leendő csapattársáról, Kimi Räikkönenről, akivel köztudottan baráti kapcsolatot ápol. A négyszeres világbajnok ezúttal védelmébe vette az idén a várakozásoktól messze elmaradó teljesítményt nyújtó finn pilótát.

"Értelmetlen Kimi tehetségéről vitatkozni, mert az megkérdőjelezhetetlen" – közölte. „Csak úgy tűnik, az idén egyelőre nem tudta kihozni az autójából azt, amire szüksége lenne ahhoz, hogy kényelmesen érezze magát benne."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!