Vágólapra másolva!
Jövő hétfőn kezdődhetnek a tárgyalások vele a szerződéshosszabbításról, mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. Az osztrák az eddig eredmények alapján Abu-Dzabiban újabb kettős győzelmet vár, és elismerte, hogy a számok Hamilton bajnoki címét vetíik előre. 

Miután a nyár folyamán Nico Rosberg több évre ismét elkötelezte magát a Mercedes mellett, az idei konstruktőri világbajnok menedzsmentje Lewis Hamiltonnal is hamarosan egyeztetni kezd jövőre lejáró szerződésének meghosszabbításáról, mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a Sport am Sonntag című műsorban.

„A szerződésünk jövőre még kitart Lewisszal, de már a nyár folyamán beszéltünk róla" – nyilatkozta. „Megállapodtunk abban, hogy mi szeretnénk folytatni (az együttműködést), és Lewis is ugyanezt mondta, egy adott ponton azonban úgy döntöttünk, az időszak nem a legmegfelelőbb ezzel foglalkozni. A csata olyan kiélezett volt, hogy jobbnak láttuk, ha csak Abu-Dzabi után kezdünk tárgyalni róla. Most megegyeztünk abban, hogy hétfőn elbeszélgetünk Abu-Dzabiban."

A Mercedes csapatán belül az idén elmérgesedett a viszony a két versenyző között, akik az első verseny óta a bajnoki címért küzdenek. Wolff nem tudott egyértelmű válasszal szolgálni arra, hogy a csapat hosszú távú sikeréhez szükséges-e a parázs hangulat fenntartása.

Hamiltonnak 2015-re még a jelenlegi szerződése is érvényes a Mercedesszel Forrás: Daimler

„Nem tudom, hogy a kettejük közötti konfliktus fontos-e" – ismerte el. „Őket csupán az érdekli, hogy a lehető leggyorsabb autójuk legyen. Ez alapján azt mondanám, jelenleg jó helyzetben vagyunk" – jelentette ki Wolff. „Az világos, hogy sokan mások is szeretnék megszerezni ezt a két pilótaülést. Remélem, a mi versenyzőink is így látják ezt, ezért változatlan felállással folytathatjuk.

Wolff azt is kijelentette, hogy a Mercedes a szezonzárón nem támogatja egyik versenyzőjét sem a másik ellenében, de az elmúlt futamok tapasztalatai alapján arra utalt, hogy Hamiltont tartja esélyesebbnek a bajnoki cím megszerzésére.

A számok Lewis oldalán állnak, de mi pártatlanul akarunk viselkedni. Lewis vezet, számára már a második hely is elég, hogy világbajnok legyen, így Nicónak reménykednie kell, hogy csak a harmadik vagy még rosszabb helyen ér célba" – magyarázta. „Ám ha az elmúlt néhány futamot vesszük figyelembe, akkor minden egy újabb kettős győzelmet ígér."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!