Vágólapra másolva!
A jövő évi eredményektől teszi függővé, hogy folytatja-e F1-es pályafutását. Räikkönen szerint a Ferrarival megtalálták az idei gyenge szereplés okát, ami sokat segíthet a jövő évi előkészületek során. Vettel biztos benne, hogy jó párost fognak alkotni az olasz istállónál. 

Annak ellenére, hogy Kimi Räikkönen az idén F1-es pályafutása egyik leggyengébb szezonját teljesíti, nem kizárt, hogy 2016-ban is a Ferrari versenyzője lesz. Ő legalábbis nem vetette el ennek lehetőségét. A 2007-es világbajnok szerint megtalálták az idei nehézségek forrását.

„A problémákat az új gumik konstrukciója okozta, tavaly az első abroncsok sokkal jobbak voltak" – mondta Räikkönen az Auto Motor und Sportnak. „Ha az ember nem képes a győzelemre, akkor el is felejtheti a szezont" – jelentette ki. „Viszont a következőre legalább sokat tanultunk."

Gyenge eredményei láttán Räikkönen helyét a Ferrarinál az idén a rajongók egy része és az olasz sajtó is megkérdőjelezte, a csapat új vezetése viszont mindenkit biztosított arról, hogy az ülése biztos. Bár ő maga korábban elmondta, hogy nem tervez másik csapatnál versenyezni az F1-ben, a búcsú nem feltétlenül jön el a következő szezon végén, amikor aktuális szerződése lejár.

„Ha jövőre jó eredményeket tudok elérni, miért ne vezethetnék a Ferrarinál 2016-ban is?" – tette fel a kérdést.

Räikkönen nem lát rá okot, hogy 2016-ra miért ne maradhatna Forrás: Ferrari

Noha a Ferrari még nem ismerte el a paddock legrosszabbul őrzött titkát, Sebastian Vettel a Brazil Nagydíjon már kikotyogta, hogy jövőre Maranellóban folytatja a pályafutását, ahol Räikkönen csapattársa lesz. Vettel talán az egyetlen a mezőnyben, akit a sokak által ridegnek és flegmának tartott finn személyesen is kedvel, ésVettel szintén úgy gondolja, hogy jó párost fognak alkotni.

„Nagyon jól megleszünk Kimivel" – idézte Vettelt a Sport Bild. „Ő mindig egyenes és közvetlen, ezért emberi problémákra egyáltalán nem számítok a jövőben."

"Hála Istennek őt teljesen hidegen hagyja a csapaton belüli politika."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!