Vágólapra másolva!
Szeretne egyszer ismét F1-es autóval versenyezni, de tudja, hogy az idő ellene dolgozik. A ralibalesetben maradandó sérüléseket szenvedett expilóta tavaly visszautasított egy tesztet, mert úgy érezte, túlságosan hiányozna neki a versenyzés, ha kiderülne, nem képes együléses autót vezetni.

A mai napig nem mondott le az F1-es visszatérésről Robert Kubica, ám amint a brit Mirrornak elmondta, tavaly kénytelen volt szembesülni azzal, hogy a ralibalesete utáni sérülései miatt egyelőre nem képes együléses versenyautót vezetni.

„Tavaly végeztem némi munkát a Mercedes számára a szimulátorban, de a korlátaim miatt bizonyos pályákon, ahol szűk kanyarok vannak, például Monte Carlóban és Szingapúrban, nem tudok F1-es autót vezetni" – mondta a lengyel pilóta. „A csuklómat és az alkaromat nem tudom kellően elfordítani."

Kubica a Renault versenyzője volt, amikor 2011 januárjában egy raliversenyen indult, hogy a pályaversenyzés mellett másik szenvedélyének hódoljon. A lengyel pilóta autójával a szalagkorlátnak ütközött, amely behatolt az utastérbe, és életveszélyesen megsebesítette. Kubica túlélte a balesetet, de együléses versenyautóba azóta sem tudott visszaülni.

Kubica még mindig nem mondott le egészen a visszatérésről Forrás: Renault

„Tavaly azt terveztük, hogy tesztelek egy F1-es autóval, és magabiztos is voltam, hogy képes leszek rá. Feltettem viszont a kérdést, hogy 'mi lesz utána?' A folytatás nem lett volna lehetséges a korlátaim miatt. Ezért inkább nem teszteltem, mert meg akartam óvni magamat. Túl nagy volt a veszélye, hogy élvezném, aztán... Nos, olyan lett volna, mintha kést döfnék a saját mellkasomba."

Az idő ellene dolgozik

A lengyel versenyző elmondta, hogy a baleset utáni első két év során nem esett nehezére követni az F1 történéseit, mert a figyelmét lekötötte a saját felépülése, manapság viszont már nagyon visszavágyik egykori ellenfelei közé. A paddockba azonbban nem tervez visszatérni csak azért, hogy a baráti kapcsolatait fenntartsa.

„Manapság már kicsit nehezebb" követnie a nagydíjakat, ismerte el. "Nem azért, mert Lewis (Hamiltont) és Nico (Rosberget) látom csatázni a bajnoki címért, akiket elég régóta ismerek, hiszen '98 óta együtt versenyeztünk, hanem azért, mert hiányzik a velük folytatott küzdelem" - tette hozzá.

„El tudnám fogadni, ha soha többé nem vezetnék F1-es autót versenyszerűen, de jobban érezném magam, ha mégis. Azzal viszont tisztában vagyok, hogy az idő ellenem dolgozik."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!