Vágólapra másolva!
Az idei vesszőfutása ellenére továbbra is csak „pozitív nyomás” nehezedik Kimi Räikkönen vállaira. A 2007-es világbajnok mellett kiállt csapatfőnöke, Marco Mattiacci is, aki szerint közösen kell dolgozniuk a problémák megoldásán. A finn versenyző visszavágott Felipe Massa kritikájára.

Egyre kínosabb helyzetbe kerül Kimi Räikkönen a Ferrarinál, miután az USA Nagydíjon ismét csak a középmezőnyben szerepelt, az egész szezon során pedig csupán alig harmadannyi pontot szerzett, mint a távozásra készülő csapattársa, Fernando Alonso. A 2007-es világbajnok szerint hosszan tartó gondokat próbálnak megoldani, de egyelőre nem tudtak felülkerekedni az autóval kapcsolatos problémáin.

„Nyilvánv nem egyszerű eldönteni, hogy mit kellene tennünk. Folyamatosan próbálkozunk, de többé-kevésbé ugyanazzal a problémával küszködünk. Hogy ez a gumi vagy inkább különböző tényezők kombinációja? Néhány versenyen jobb volt a helyzet, de a legtöbb esetben ugyanaz a sztori. Ez egy kissé idegesítő, de ez van, ebből kell a maximumot kihoznunk" – nyilatkozta Räikkönen, aki korábban már elismerte, hogy „torkig van" az idei küszködésével.

Räikkönen nem tud azonosulni Massa kritikájával Forrás: Ferrari

Az USA Nagydíj előtt Räikkönen és Alonso korábbi csapattársa, Felipe Massa úgy vélte, a finn problémái elsősorban mentális eredetűek, és azért szerepel vártnál gyengébben, mert Alonso folyamatosan és magabiztosan le tudta őt győzni. „Talán megőrültem és elvesztettem az eszem. Azt mond, amit akar, de az igaz történetet én tudom" – vágott vissza Räikkönen a Marca hasábjain.

A Ferrarihoz az idén visszatérő Räikkönen teljesítménye láttán a tekintélyes olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport megkérdőjelezte, hogy a jövőre is érvényes szerződése ellenére a finn versenyzőnek helye van-e a Ferrarinál, de Marco Mattiacci, a Scuderia csapatvezetője kiállt mellette.

„Csakis pozitív nyomás" – felelte az olasz az Autosportnak arra a kérdésre, hogy Räikkönent terheli-e eredménykényszer az idei viszontagságok miatt.

„Nagyon fontos, hogy a terhelés mindig pozitív legyen. Egyelőre nem szabad túlreagálnunk bármit is. Tudjuk, hogy gondok vannak vele és azzal, ahogy az autóban érzi magát. Alukormányzottsággal küszködik, és tudatában vagyunk annak, hogy ez az egész szezon során nehézséget okozott számára. Csapatként működünk, a mi versenyzőnkről van szó, úgyhogy ezen dolgoznunk kell" - jelentette ki.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!