Vágólapra másolva!
Bár pénteken egy mért körben nemcsak a Mercedesnél, hanem a Ferrarinál és a Red Bullnál is lassabbak voltak, de így is biztatónak érzik a tempójukat.

Miközben a csapat alapítóját kórházban ápolják, a Williams párosa, Felipe Massa és Valtteri Bottas csak az 5. illetve 11. helyen végzett az USA Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, ennek ellenére úgy érzik, a mostanában megszokott jó esélyekkel várják az időmérőt és a versenyt.

„Befejeztük a programunkat, melynek során alacsony és magas üzemanyagszinttel is erős tempót diktáltunk, ami biztató volt" – mondta a Williams vezető versenymérnöke, Rob Smedley, figyelmeztetve rá, hogy a hétvége további részében még változhatnak a körülmények.

Bottas ezúttal lemaradt a csapattársától Forrás: AFP/Mark Thompson

Massa, aki ezúttal egy megpördülés ellenére gyorsabb volt csapattársánál, és csak 67 ezreddel maradt le az előtte végző Daniel Ricciardótól, elégedett volt az autójával. „Délután nagyon erős szél fújt, ezért nehéz volt megítélni a balanszot, és az autó másképp viselkedett, mint délelőtt" – árulta el. „Igaz viszont, hogy a szél szombatra és vasárnapra megváltozhat, ezért elképzelhető, hogy a beállításokon kissé igazítanunk kell majd."

A Massánál 0,371 másodperccel lassabb Bottas szerint a szél megnehezítette a vezetést is. „Nem volt egyszerű rátalálni a helyes balanszra, ezért még sok munka vár ránk, ha meg akarjuk érteni az autó viselkedését és az igazi teljesítményét ezen a pályán" – ismerte el. „Én magam úgy érzem, még tudok majd gyorsulni valamelyest, úgyhogy a 3. szabadedzésen alkalmam lesz jobban feszegetni a határokat."

A Williams jelenleg harmadik a konstruktőri bajnokságban, de a helye még nincs biztonságban, hiszen üldözője, a Ferrari 28 ponttal követi a tabellán.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!