Vágólapra másolva!
A finn versenyző boldog Maranellóban, és cáfolja a pletykát, hogy a csapat máris lépéshátrányba került a fejlesztések terén.

Az elmúlt hetekben olyan híresztelések terjedtek el, hogy a Ferrari máris lemaradt a 2015-ös autó fejlesztése terén, mert a szélcsatornában tesztelt modell prototípusa egyelőre csalódást okoz a mérnököknek, ugyanis gyengébb adatokat produkál az idei F14T-nél. Ám Kimi Räikkönen szerint, aki várhatóan jövőre is Maranellóban folytatja a pályafutását – immár Sebastian Vettel csapattársaként –, ez a pletyka teljesen alaptalan. Ő „száz százalékig" megbízik a Ferrari szakembereiben.

„Az emberek mindenfélét beszélnek, csak az a baj, hogy nem ők tervezik az autót, és nem ők dolgoznak a szélcsatornában sem" – mondta Austinban. „Biztos vagyok benne, hogy jó autónk lesz. Hogy elég jó-e? Azt csak az idő fogja eldönteni. Még mindenképpen sok munka vár ránk."

Räikkönen hisz a Ferrari fejlődésében Forrás: Ferrari

„Rengeteget tanultunk ebből az évből, de én sem számítok rá, hogy jövőre minden versenyt megnyerünk, és az élen kezdjük a világbajnokságot. Viszont meggyőződésem szerint nagyot lépünk majd előre, folyamatosan harcolni és fejlődni fogunk. Tisztában vagyunk a problémáinkkal, és biztos vagyok benne, hogy az embereink helyes döntéseket fognak hozni, betömve a réseket."

Räikkönenről közismert, hogy az idén nem jutott igazán közös nevezőre az autójával. Ezért az első 17 nagydíjon mindössze 47 pontot gyűjtött, pedig tavaly ilyenkor 183 ponttal az egyéni összetett 3. helyét foglalta el. Ennek ellenére nem bánta meg, hogy elhagyta a Lotust, amely óriásit zuhant, és 8 ponttal jelenleg csak 8. a konstruktőri összetettben.

„Kétségtelen, hogy a döntésem száz százalékig helyes volt" – jelentette ki Räikkönen. „Az eredményeink persze nem értek fel ahhoz, amit a csapat és én szerettünk volna, de így alakult. Boldog vagyok itt. Az első helyet leszámítva inkább a Ferrarinál lennék, mint bárhol máshol."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!