Vágólapra másolva!
Az egyik csődbiztos azt mondta, 6-12 potenciális vevővel tárgyalnak, ugyanakkor azt feltételezi, hogy ha két héten belül nem találnak új tulajdonost a Caterhamnek, felszámolhatják a csapatot. Az istállót felügyelő társaság azonban egy közleményben azt állította, hogy a szezon vége után sem mondanak le az eladásról.

Több mint egy hete csődbiztos őrködik a nehéz anyagi helyzetbe került Caterham felett, amely így nem tud részt venni a hétvégi austini, valamint a jövő héten esedékes interlagosi futamon sem. Ezért nem kapnak büntetést - noha a Sportszabályzat értelmében a világbajnokságba benevező alakulatoknak mindegyik nagydíjon jelen kell lenniük -, de ha Abu-Dzabiban sem lesznek ott, komolyabb szankciókkal, például az F1-es nevezési jog elvesztésével is szembenézhetnek, ami a csapat értékét jelentősen lecsökkentheti.

A Caterham értékesítésével megbízott Smith & Williamson társaság egyik csődbiztosa, Henry Shinners a Sky-nak azt nyilatkozta, hogy a szezonzáró előtti hetekben minden eldőlhet. "Úgy érezzük, hogy ha nem találunk vevőt a következő két hétben, valószínűleg le kell húznunk a rolót" - mondta.

Vevőt keresnek a Caterhamre Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A társaság pénteken azonban kiadott egy közleményt, amelyben leszögezték, hogy két hét múlva sem fogják abbahagyni a tárgyalásokat. "A stratégiánk jelenleg az, hogy olyan vevőt találjunk, amelynek irányításával 2014. november 23-án a csapat rajthoz állhat az idény utolsó versenyén, Abu-Dzabiban. Ennek érdekében mindent megteszünk" - közölték. "Ha nem sikerül időben megállapodást kötni, az lesz a stratégiánk, hogy a vevővel lehetősége legyen a csapatnak részt venni a 2015-ös F1-es világbajnokságban."

"Több olyan csoport is kifejezte érdeklődését, amelynek megvan az anyagi háttere egy F1-es csapat finanszírozásához. Tárgyalunk velük."

Shinners azt mondta, 6-12 érdeklődő jöhet szóba potenciális vevőként. A Caterhamen kívül egy másik csapat, a Marussia mellé is csődbiztosokat neveztek ki az USA Nagydíj előtt - irántuk állítólag egy acélmágnás testvérpár érdeklődik.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!