Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elmondta, nincs külső nyomás a vállukon azzal kapcsolatban, hogy leigazolják Fernando Alonsót vagy bármilyen más döntést hozzanak. Folytatni szeretnék az együttműködést Lewis Hamiltonnal, de továbbra is csak a szezon után akarnak tárgyalni vele.

Szabad kezet kapott a Mercedes csapat vezetése, hogy meghozzák az F1-es szerepléssel kapcsolatos döntéseket, így sem a vállalat, sem Bernie Ecclestone részéről nem terheli őket külső befolyás, ami például azt sugallná, hogy Fernando Alonsót szerződtessék le.

„Nincs rajtunk ilyen nyomás" – mondta Toto Wolff. „Úgy gondolom, az egyik ok, amiért ez a csapat előre tudott lépni, az, hogy mi vagyunk a Mercedes-Benz. Egy hatalmas anyahajó áll mögöttünk és segít minket" – élt háborús hasonlattal a Mercedes csapatfőnöke.

„Azt is meghagyják számunkra, hogy elvégezzük a feladatokat, és a helyes döntéseket hozzuk meg e nagyon apró szervezet számára, ami tényleg kicsi részleg a Mercedesen belül. Fontos kérdésekben számíthatunk rájuk, Dr. (Dieter) Zetsche és az igazgatótanács is a döntéshozatali folyamat része, de nem gyakorolnak ránk nyomást."

A Mercedes nem akarja Alonsóra cserélni Hamiltont Forrás: AFP

Wolff megerősítette, hogy szeretnének egyforma lehetőségeket biztosítani a versenyzőiknek, hogy a világbajnoki címért harcolhassanak, ezért miután Nico Rosberg szerződését már megújították, nem akarják, hogy Lewis Hamilton figyelmét a versenyzés mellett anyagi és jogi tárgyalások kössék le. A brit pilóta előtt viszont senki mással nem tárgyalnak a 2016-os pilótaülésről.

„Mindkét versenyzőnkkel szerződésünk van 2015-re, és a jelenlegi felállással szeretnénk folytatni, mert ez a két srác a csapat sikerének része" – jelentette ki. „Nagyon jól ismerik egymást, tisztelik is a másikat. Ha valaki mást vonnánk be a küzdelembe, az rontaná a teljesítményünket. A legfőbb prioritásunk tehát, hogy Lewisszal és Nicóval folytassuk 2015 után is" – közölte Wolff.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!