Vágólapra másolva!
Miután a Mercedes bebiztosította a konstruktőri bajnoki címet, a német arra koncentrál, hogy visszaelőzze Hamiltont az egyéni pontversenyben. Szerinte semmi oka rá, hogy feladja a küzdelmet.

Annak ellenére, hogy Lewis Hamilton a legutóbbi négy versenyt megnyerte, és 17 pontos előnyre tett szert a bajnokságban, Nico Rosberg továbbra sem mondott le a világbajnoki címről. A hátralévő három futamon ugyanis a dupla pontos idényzárónak köszönhetően még 100 pontot lehet szerezni, ráadásul a Mercedes gyakori műszaki hibái eddig is kiszámíthatatlanná tették kettejük küzdelmét.

Rosberg azt ígéri, az utolsó három futamon támadó hozzáállásban versenyez majd, és teljes erőbedobással küzd a győzelemért. „A hátralévő pályák a kedvenceim közé tartoznak" – mondta Austinról, Interlagosról és Abu-Dzabiról. „Olyan vagyok, mint egy vadász, aki a bajnoki címre vadászik – semmi okom nincs rá, hogy feladjam a harcot."

A német úgy véli, az utolsó három nagydíjon „nagyon kemény" csatát fog vívni Hamiltonnal, mostantól ráadásul mindketten saját magukért versenyeznek majd, miután a Mercedes az Orosz Nagydíjon bebiztosította a konstruktőri világbajnoki címet. „Eddig a csapatot szem előtt tartva versenyeztünk, de most kétségkívül a saját érdekeink kerülnek majd előtérbe" – magyarázta Rosberg.

Rosberg hisz benne, hogy vissza tudja előzni Hamiltont a tabellán Forrás: AFP

Az idei szezonban eddig négy futamgyőzelmet arató Rosberg bízik benne, hogy a bajnokság egészen az Abu-Dzabi Nagydíj utolsó köréig nyitott marad. „Én biztosan nem adom fel, amíg meg nem látom a kockás zászlót Abu-Dzabiban. A szurkolókat is boldoggá tehetnénk, ha egészen a bajnokság végéig harcolnánk a bajnoki címért."

A Mercedes két pilótája közül eddig Hamilton szerepelt jobban a következő verseny helyszínén, Austinban. 2012-ben megnyerte a versenyt, tavaly pedig 4. lett, miközben Rosberg csak egy 13., illetve 9. helyet tud felmutatni. „Eddig nem sikerültek túl jól az itteni versenyeim, de mindent megteszek azért, hogy ezen idén változtassak" – fogadkozott a német.

Az amerikai versenyt Hamilton is magabiztosan várja, a kedvenc futamai közé sorolja az USA Nagydíjat. „A családom amerikai ágáról sokan kilátogatnak a versenyre, ráadásul 2012-ben én nyertem az első itteni futamot" – mondta. „Nagyon szeretek idejönni, és remélem, idén is remek versenyünk lesz, amelynek végén újra a dobogó tetején ünnepelhetek majd Stetson kalapban."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!