Vágólapra másolva!
Matt Parry az istálló 2011-es autóját vezethette, amiért tavaly elnyerte a rangos McLaren Autosport BRDC díjat. „Fenomenális” élményben volt része, és az istálló elégedett volt a munkájával.

A McLaren, az Autosport és a brit autóversenyzőket tömörítő British Racing Drivers Club (BRDC) 1989 óta minden évben közös díjat ítél oda az általuk legígéretesebbnek tartott fiatal brit tehetségnek. A nagy presztízsű díjat tavaly Matt Parry kapta meg, jutalma pedig szokás szerint 100 ezer font és egy Forma-1-es tesztlehetőség volt.

Parry hétfőn, Silverstone-ban teljesítette a jutalomtesztet, melynek keretében 15 kört tehetett meg azzal a McLarennel, amellyel Jenson Button megnyerte a 2011-es Kanadai Nagydíjat. A Formula Renault NEC 2013-as bajnokát lenyűgözte az MP4-26-os tempója – elmondása szerint soha nem vezetett még ehhez fogható autót, pedig tesztelt már Forma-3-as és Formula Renault 3.5-ös autókat is.

„A fenomenális az egyetlen szó, amellyel le tudom írni ezt az élményt" – lelkendezett a 20 éves Parry, aki idén is a Formula Renault-ban versenyzett. „Nehéz leírni, mennyire gyors ez az autó – még soha nem vezettem semmit, ami akár megközelítette volna a tempóját."

„Nem féltem a teszttől, bár az elején egy kicsit izgultam. Később egyre jobban élveztem, és sikerült teljesítenem a kitűzött körszámot" – tette hozzá a walesi pilóta, aki a Caterham versenyzőakadémiájának tagja. „Szerintem jó munkát végeztem, és sikerült egy darabban visszahoznom az autót."

A McLaren tesztcsapatának menedzsere, Indy Lall is elégedett volt Parry teljesítményével. „Remek munkát végzett" – nyilatkozta az Autosportnak. „A teszt elején nem működött a telemetria, de őt ez egyáltalán nem zavarta, teljesen nyugodtan alkalmazkodott a helyzethez. Pontosan azt tette, amit kértünk tőle, és jó volt látni, mennyire örül a lehetőségnek."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!