Vágólapra másolva!
Spanyol értesülések szerint 50 millió dollárral kell kárpótolniuk, hogy elmenjen, és Sebastian Vettel léphessen a helyére. Egy szponzor közben már a Lotus overalljába öltöztette Alonsót.

Fernando Alonso sorsa még mindig találgatások tárgya, mivel hivatalosan nem jelentették be, hogy elmegy a Ferraritól, holott ez nyílt titok, amióta kiderült, hogy Sebastian Vettel elhagyja a Red Bullt. Bár Alonso feltehetőleg maga döntött a távozás mellett, amelyre az eredetileg 2016 végéig szóló szerződésében szereplő záradék biztosít számára lehetőséget, a késlekedés oka a Marca szerint az, hogy a Ferrari kénytelen lenne komoly lelépési díjat fizetni neki.

A spanyol lap úgy tudja, 50 millió dollárról van szó – igaz, ez az összeg túlzottnak tűnik annak fényében, hogy Alonso a következő két év során akkor is kb. 56 milliót kapna, ha tovább versenyezne Maranellóban. Kimi Räikkönennek nagyságrendileg 26 millió dolláros lelépési díjat fizettek, amikor 2009 végén szerződést bontottak vele.

A Ferrari kénytelen fizetni Alonsónak? Forrás: Ferrari

Alonsóról a legtöbben biztosra veszik, hogy a McLarennél folytatja majd a pályafutását, de vannak más feltételezések is. Az egyik szerint az Audihoz szerződhet, mert a VW-csoporthoz tartozó német cég kiszáll a hosszútávú versenyzésből, és az új motorszabályok csábításának engedve F1-es programot indít, valószínűleg 2016-tól. Ezt azonban a vállalat szóvivője az Auto Hebdónak cáfolta.

„Ezek a pletykák évek óta rendszeresen felbukkannak" – mutatott rá. „Továbbra is teljesen alaptalan híresztelésekről van szó. A WEC-ben, a DTM-ben és a GT-ben vagyunk érdekeltek, 2015-ben pedig elindítjuk az Audi Sport TT Cupot is."

Mások úgy vélik, Alonso – valószínűleg csak átmenetileg – visszatérhet Enstone-ba, ahol már kétszer (2003-tól 2006-ig, majd 2008/2009-ben) versenyzett. Ezt a spekulációt erősítette a Lotus egyik szponzora, a Burn is, amikor pár nappal ezelőtt kitett a Twitterre egy retusált fotót a csapat egyenruháját viselő Alonsóról. „Jól nézne ki feketében és aranyban. Szerintetek nem?" – kérdezték a követőiktől.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!