Vágólapra másolva!
Nem ijedne meg a kihívástól, hiszen korábban is dolgozott már világbajnokok mellett. Magnussent remek csapattársnak tartja.

Jenson Button azt állítja, nem jelentene számára problémát, ha a mezőny egyik legjobb pilótájának tartott Fernando Alonsóval kellene egy csapatban versenyeznie 2015-ben. Bár hivatalos bejelentés még nem történt, szinte biztosra vehető, hogy a spanyol az idény végén távozik a Ferraritól, és az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a McLarennél folytatja a pályafutását.

A McLaren jelenlegi pilótái, Jenson Button és Kevin Magnussen ezért nem lehetnek biztosak benne, hogy jövőre is az istállónál versenyezhetnek. Egyelőre még az sem derült ki, hogy kettejük közül kinek kellene távoznia, ha Alonso valóban leszerződik a csapathoz. Button mindenesetre kijelentette, nem ijedne meg a kihívástól, ha jövőre a spanyol mellett kellene bizonyítania.

„A mezőnyből bárkivel szívesen dolgoznék együtt, egyáltalán nem ijeszt meg, hogy egy másik világbajnok lehet a csapattársam" – nyilatkozta az Autosportnak. „A múltban két korábbi bajnokkal is dolgoztam együtt – fiatalabb koromban Jacques Villeneuve-vel, majd három évig Lewis (Hamiltonnal)."

Button továbbra sem tudja, maradhat-e jövőre is a McLarennél Forrás: AFP

„Bárki lenne a csapattársam, nem félnék a kihívástól" – jelentette ki a 34 éves brit, aki a mezőny legtapasztaltabb versenyzője. „Szerintem mindig izgalmas, ha új emberekkel ismerkedhetek meg, és megfigyelhetem, hogyan dolgoznak."

Magnussent dicséri

Button hozzátette, szívesen dolgozna továbbra is jelenlegi csapattársával, Magnussen ugyanis fiatal kora ellenére hasznos tagja az istállónak. „Szeretek olyan csapattársakkal együtt dolgozni, akik mindent beleadnak, és a technikai tudásuk is kiváló – értik az autó viselkedését, és a beállításokkal is tisztában vannak. Kevinben megvan ez a képesség, ráadásul nagyon nyitott is."

„Tapasztalat nélkül érkezett hozzánk, ezért kezdetben inkább én segítettem az autó fejlesztésében, de Kevin nagyon gyorsan megtanulta, hogyan kell beállítani az autót" – magyarázta a 2009-es világbajnok. „Nagyon hasonló a stílusunk, és egy irányba visszük a csapatot, ezért nagyon szeretek vele dolgozni."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!