Vágólapra másolva!
Többen is megkérdőjelezik, hogy Sebastian Vettel képes lesz-e megismételni példaképe sikereit, és felvirágoztatja-e a Ferrarit, ahol várhatóan hamarosan bejelentik a szerződtetését. Schumacher egykori menedzsere szerint Vettel érzékenyebb honfitársánál.

A Forma-1 több ismert személyisége is kételkedik abban, hogy Sebastian Vettel megismételheti Michael Schumacher sikerszériáját a Ferrarinál. A Red Bull négyszeres világbajnok versenyzője a Japán Nagydíj során jelentette be csapatának, hogy jövőre Maranellóba szerződik, ezért többen is párhuzamot vontak az annak idején a Benettontól a Ferrarihoz igazoló Schumacher története és Vettel pályafutása között. A síbalesetéből lábadozó német legenda egykori menedzsere viszont nem hiszi, hogy Vettel is történelmet írhat.

„Sebastian sokkal érzékenyebb Michaelnél" – mondta Willi Weber az Auto Bildnek. „A Ferrarinál az emberre nagyobb nyomás nehezedik, mint bárhol máshol, ha valami nem működik megfelelően. Az élet ott nem csupán 'móka és kacagás', hanem rengeteg politika" – jelentette ki. „Azt gondolom, ha egy Fernando Alonso nem tud ezzel megbirkózni, akkor senki sem."

Ha Alonsónak nem ment, akkor Vettelnek sem fog? Forrás: AFP/Lluis Gene

A Red Bull motorsport tanácsadójaként dolgozó Helmut Marko úgy vélte, Schumacher sikerének a kulcsa a korlátlan tesztelési lehetőség és a Bridgestone-nal kialakított nagyon közeli kapcsolat volt, ezek azonban ma már nem lehetségesek. Megszólalt az ügyben a korábbi Forma-1-es pilóta, az Alonsóval híresen jó viszont ápoló Robert Kubica is.

„Szerintem Vettel nem olyan erős, mint Fernando" – jelentette ki a lengyel raliversenyző az olasz Sky-nak. „Fernando még egy remek autó nélkül is tudott futamokat nyerni."

Miután Vettel bejelentette csapatának, hogy távozik, a Mercedes elnöki feladatait ellátó Niki Lauda a Sky Sports-nak azt mondta , hogy a német pilóta hozzáállásával rendszert vihet a Ferrarihoz, és megismételheti Schumacher sikereit. Az Autosprint viszont most arról ír, hogy a Ferrari mérnökei egyelőre elégedetlenek a 2015-ös autó prototípusáról a szélcsatornában nyert adatokkal, amelyek a lap szerint elmaradnak a várakozásoktól.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!