Vágólapra másolva!
A Lotus csapatfőnöke szerint nem tudnák megakadályozni, hogy Romain Grosjean elhagyja az enstone-i istállót az év végén, de Gérard Lopez úgy véli, a francia pilóta csak egy győzelemre esélyes csapat kedvéért távozna. Sergio Pérez is a szerződéshosszabbítás küszöbén áll a Force Indiával.

Romain Grosjean a Lotus versenyzője marad, legalábbis erre számít az enstone-i istálló csapatfőnöke, Gérard Lopez. A luxemburgi üzletember szerint a francia pilóta a csapat idei eredményei miatt mentesül szerződésének kötöttsége alól, de Lopez nem hiszi, hogy Grosjean élne ezzel a lehetőséggel, és arra számít, hogy jövőre is Pastor Maldonado oldalán marad.

„Nem számítok változásra. Romain szerződésében van egy záradék, amely lehetővé teszi számára, hogy elhagyja a csapatot, ha az nem ér el egy bizonyos eredményt. Idén ez a helyzet, nem vagyunk azokon a határokon belül, amelyeket rögzítettünk a szerződésében. Szabadon távozhat, ha akar" – ismerte el Lopez az Autosportnak.

Grosjean várhatóan marad a Lotusnál Forrás: Lotus

Az idén kifejezetten gyengén teljesítő Lotus miatt Grosjean többször is frusztráltnak mutatkozott, és a pletykák között felmerült, hogy esetleg a McLaren-Hondánál folytathatja pályafutását, bár a wokingiak várhatóan Fernando Alonso, Jenson Button és Kevin Magnussen fogják kiválasztani két versenyzőjüket. A Lotus jövőre Mercedes erőforrásokkal versenyez, ami javíthatja az esélyeiket a pályán, valamint Grosjean megtartására is.

„Elég régóta ismerem Romaint ahhoz, hogy tudjam, ha el akarna menni, akkor azt csak egy olyan csapat miatt tenné, ahol a győzelmekért harcolhatna. Szerintem jelenleg akkor cselekszik helyesen, ha itt marad, tekintettel a változásokra, amelyek jövőre történnek" – utalt Lopez elsősorban arra, hogy csapata az idén kimagasló teljesítményt nyújtó Mercedes erőforrásokra vált. „Meggyőződésem, hogy minden változatlan marad."

Pérez a Force Indiánál folytatná

A Lotushoz hasonlóan a Force India is változatlan felállással versenyezhet a 2015-ös szezon során, miután Sergio Pérez megerősítette, hogy maradna a csapatnál, amellyel hamarosan a szerződését is meghosszabbíthatja. A mexikói versenyző a sikeres 2012-es szereplésére építene aktuális munkáltatójánál is- azt mondta, szerződésének megújítása a legfontosabb a számára.

„Közeledünk az év végéhez, szerintem a jövő hét környékén eldőlnek a jövőmmel kapcsolatos kérdések" – nyilatkozta Pérez a PA Sportnak. „Az egyetlen lehetőségem, amikor megállapodhattam egy csapatnál, 2012 volt a Sauberrel, és most ugyanezt szeretném tenni itt" – jelentette ki.

Pérez számára ugyanakkor mindenképpen változást fog hozni a tél, hiszen versenymérnöke a Red Bullhoz szerződik, ahol várhatóan a Sebastian Vettelt váltó Danyiil Kvjattal fog együtt dolgozni. „Ha az ember elveszít egy mérnököt, akivel már kiépült kapcsolata van, az mindig csapás, de úgy vélem, már elég tapasztalatom van ahhoz, hogy bárkivel együtt tudjak dolgozni."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!