Vágólapra másolva!
Massa szerint, aki korábban mindkettejük oldalán versenyzett, a spanyol annyira erős, hogy mentálisan felőrli a csapattársát. A Ferrari úgy látja, Räikkönen fejlődik.

Felipe Massa, aki négy évig volt Fernando Alonso csapattársa a Ferrarinál, úgy véli, az utódja, Kimi Räikkönen a képességeihez képest gyengébben teljesít, mert a spanyol versenyző mellett mentálisan felőrlődik. A 2007-es világbajnok finn 16 futam alatt mindössze 47 pontot gyűjtött össze, miközben Alonso 141-et.

„Szerintem Kimi problémája pszichológiai jellegű" – mondta Massa a Lance! című brazil lapnak. „Alonso érkezése után én is nagyon szenvedtem. Kimi kétségkívül jobb, mint amilyennek most tűnik, hiszen a korábbi eredményei bizonyítják ezt."

„Csakhogy Alonso mellett egy kicsit elvesztette a fejét, nem végez olyan munkát, mint amilyenre képes lenne. A részletek világában élünk, és ha valaki lélektanilag nincs rendben, nem tud tökéletesen dolgozni."

Räikkönent Alonso őrli fel Massa szerint Forrás: Ferrari

A tavalyi szezon után a Williamshez átigazoló brazil szerint ráadásul Alonsónak sikerült maga mellé állítania a Ferrarit, ami szintén az ő malmára hajtja a vizet. „Könnyű ráfogni Kimire, hogy nem elég motivált. Rám is azt mondták, hogy a balesetem miatt (nem vagyok elég jó). Szerintem viszont Alonso a legerősebb versenyző a mezőnyben, ezért aki nem teljesít tökéletesen, annak nagyon nehéz előtte lennie" – magyarázta Massa.

„Ráadásul rendkívül intelligens is, és a maga oldalára tudja állítani a csapatot. A másik versenyző ettől küszködik. Amikor azt látja, hogy a csapattársa nagyobb figyelmet kap, már borzasztóan nehéz visszafordítania a helyzetet."

A Ferrari szerint fejlődik

Räikkönen három-négy versennyel ezelőtt úgy érezte, kezd végre megbarátkozni az autójával, de Szuzukában visszatértek a beállítási problémái. Legutóbb, Szocsiban viszont csak 62 ezredmásodperccel kapott ki Alonsótól az időmérőn, és a Ferrarinál úgy látják, a formája javuló tendenciát mutat.

„Mindenképpen azt látjuk, hogy Kimi egyre gyorsabb" – jelentette ki a csapat főnöke, Marco Mattiacci. „Vajon ez azonnal megmutatkozik a versenyeken szerzett pontok számában is? Nyilván nem, ennek azonban több tényező összjátéka volt az oka. (Räikkönen) tempója mindenképpen egyre jobb."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!