Vágólapra másolva!
Utalt rá, hogy akár 2016-ig is maradhat a Ferrarinál, mert a szerződése még 1+1 évig érvényes. A Forma-1-gyel járó felhajtás továbbra sincs ínyére, de Vettellel jól ki fog jönni.

Miközben Fernando Alonso távozása a leköszönő elnök, Luca di Montezemolo pár nappal ezelőtti nyilatkozata alapján már annak ellenére teljesen biztosra vehető, hogy hivatalosan még nem jelentették be, Kimi Räikkönen valószínűleg marad a csapatnál.

„A szerződésemből hátra van egy, sőt valószínűleg még egy év" – mondta a 35. születésnapját éppen ma ünneplő finn a CNN-nek. „De már nem vagyok fiatal. Többet akarok kezdeni az életemmel, semhogy csak a Forma-1-ben versenyezzek. A pályafutásomat a Ferrarinál fogom befejezni. A sport iránti szenvedély soha nem veszett ki belőlem. Azon a napon, amikor már nem élvezem, abba is hagyom majd."

Räikkönen, aki 2011-ben rajthoz állt néhány NASCAR versenyen, elismerte, hogy szívesen visszatérne az amerikai sorozatba. „Nagyon élveztem a NASCAR-os kalandot. Teljesen más volt, mint amit megszoktam, remekül szórakoztam" – mondta. „Jó élmény volt. Remélhetőleg még elindulhatok pár futamon a jövőben. Ahogy már korábban mondtam, szívesen raliznék is újra."

Elképzelhető, hogy Räikkönen még két évig marad a Ferrarinál Forrás: Ferrari

A 2007-es világbajnokról köztudott, hogy nehezen viseli a Forma-1-gyel járó felhajtást, és ezt most sem tagadta. „Tökéletes lenne hétköznapi életet élni, úgy, hogy senki nem ismer fel" – mondta. „A versenyzés és a vezetés a legfontosabb, csak ezzel együtt jár egy csomó más is. Már elég régóta űzöm ezt a sportot, hogy tudjam, ezek is hozzátartoznak, de nekem nem jelentenek nagy élvezetet. Nem igazán szeretem, hogy állandóan utazgatnom kell, és mutogatnom kell magam. Szívesebben lennék a magam ura, de elbújni nem fogok."

Räikkönen – akinek a barátnője, Minttu Virtanen várandós – hozzátette, hogy a legnagyobb rá váró kihívás a közeljövőben a családja lesz, és a kérdésre, hogy a szeretné-e, ha a gyermeke is autóversenyző lenne, határozott nemmel felelt.

Alonso távozása után a finn csapattársa a Ferrarinál minden bizonnyal Sebastian Vettel lesz, és a köztük lévő baráti viszony jó eséllyel meg fogja könnyíteni számukra a közös munkát. „A mezőnyből Vettel az, akivel a versenyzésen kívül a legtöbb időt töltjük együtt" – árulta el a 47 pontjával az egyéni összetett 12. helyén álló Räikkönen. „A többieket nem barátnak, hanem riválisnak tartom. Ő viszont egy teljesen normális srác, úgyhogy jól kijövünk egymással."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!