Vágólapra másolva!
A menedzsere szerint az F1-ben csak akkor marad, ha élvonalbeli csapatnál kap ülést.

Jenson Button számára közeleg a nap, amikor kiderül, hogy megtarthatja-e az állását a McLarennél, erre azonban egyre kisebbnek tűnik az esély, mert a hírek szerint Fernando Alonso már a végleges szerződés küszöbén áll a csapat régi-új motorszállítójával, a Hondával. Noha nem biztos, hogy a McLaren jelenlegi versenyzői közül neki kell majd távoznia, Button a legrosszabbra is felkészülve igyekszik alternatívákat keresni.

A menedzsere, Richard Goddard a BBC-nek egyértelműen utalt rá, hogy a 2009-es világbajnok nem marad bármi áron az F1-ben. Szerinte a pilótáit illetően egyelőre a McLaren is bizonytalan. „Minden olyan istálló, amelynek van szabad ülése, szeretné megszerezni Jensont. Ő továbbra is az F1-re koncentrál, de csak valamelyik élcsapatnál helyezkedne el" – mondta Goddard.

A Porsche az idén szállt be a WEC-be Forrás: Porsche

Hozzátette, hogy Button akár a Red Bulltól tavaly visszavonult Mark Webbert is követheti a Porsche sportkocsi alakulatához, amely az idén szállt be a hosszútávú világbajnokságba, a WEC-be.

„A WEC lenyűgöző, egyre erősebb sorozat, és Mark érkezése sokat tett hozzá. Teljesen hiteles ott szerepelni" – vélte Goddard. „Jenson hihetetlenül kompetitív pilóta, és igazán versenyezni akar. Túl jó ahhoz, hogy az F1-es rajtrács végén ücsörögjön. Tehát vagy ütőképes autót kap, vagy átigazol máshová."

A Porsche ugyan csak a 3. helyen áll a WEC konstruktőri összetettjében, de az idén egyedül ők tudták megfosztani a pole pozíciótól a Toyotát, még Spában. James Allen szakíró szerint továbbra sem zárható ki, hogy a hibrid technológia térhódításának köszönhetően a Porsche nemsokára beszáll az F1-be, és ehhez két olyan tapasztalt versenyző közreműködése, mint amilyen Webber és Button, felbecsülhetetlenül értékes lehet.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!