Vágólapra másolva!
Új autót épít az USA Nagydíjra Kimi Räikkönen számára a Ferrari, mert a finn világbajnok Szocsiban ismét beállítási problémákkal küszködött, és egyre nyugtalanabb amiatt, hogy nem tudja kihozni a maximumot autójából. 

Bár Japánban úgy tűnt, megoldódtak Kimi Räikkönen problémái a Ferrari beállításaival, Szocsiban újra panaszkodott autójának nehéz vezethetőségére, amely miatt ezúttal is alaposan elmaradt a csapattársától, és csak a 9. helyen ért célba.

Az olasz Omnicorse szerint az általában nyugodt, egyesek szerint flegma Räikkönen a csapatfőnök Marco Mattiaccival vitatkozva felemelte a hangját, és egyértelművé tette számára, hogy „110 százalékig elkötelezett a csapat mellett, de nem tudja kihozni az autójából a maximumot, mert valami nem stimmel vele" – áll a tudósításban.

Räikkönen az idén látványosan alulmarad csapattársával, Fernando Alonsóval szemben, akit futamokon mindössze kétszer tudott legyőzni úgy, hogy mindketten eljutottak a célig. A finn pilóta idei sorsa hasonlít leendő csapattársa, Sebastian Vettel küszködéséhez: a német versenyző szokatlan módon már többször is lecserélte az autóját, mert a Red Bull sem talált magyarázatot a négyszeres világbajnok teljesítményének visszaesésére.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!