Vágólapra másolva!
Az édesapja minden telefonhívás alkalmával felkészül a halálhírére. A szerencsétlenül járt francia versenyző állapota hol javul, hol romlik, a családja ezért már megérti, hogy Michael Schumacher balesete után miért titkolóztak. Philippe Bianchi hosszasan beszélt arról, hogy mit élnek át.

Továbbra is kritikus, de stabil állapotban van Jules Bianchi, aki a másfél héttel ezelőtti Japán Nagydíj 44. körében egy másik autót mentő munkagépnek ütközött. A 25 esztendős francia a hirtelen lassulástól diffúz axonális károsodást szenvedett, de újabb hivatalos információk azóta nem láttak napvilágot az állapotáról. Most édesapja, Philippe Bianchi nyilatkozott az olasz La Gazzetta dello Sportnak.

„A helyzet elkeserítő. Minden alkalommal tudjuk, hogy amikor megszólal a telefon, a kórház Jules halálhírével jelentkezhet. Először azt mondták, hogy az első 24 óra lesz a kritikus, aztán az első 72 óra, de mi még mindig itt vagyunk Jules-lel, aki nagyon keményen küzd" – mondta idősebb Bianchi.

„Az orvosai szerint már az is csoda, hogy egyáltalán életben van, még senki sem élt túl egy ilyen súlyos balesetet. Andrea (Ferrari), az edzője azt mondja, hogy ha valaki, Jules felül tud kerekedni ezen."

Jules Bianchi szülei a Mie Kórház bejáratánál Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Bianchi „rémálomhoz" hasonlította családja helyzetét, és reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a jövőben sor kerülhet fia átszállítására egy másik kórházba, például Tokióba. Elmondása szerint Jules jó kezekben van, de a család életét nehezíti, hogy a Mie kórház személyzete kedves, angolul azonban kevesen beszélnek.

Philippe Bianchi hozzátette, hogy mélyen megérintette őket a Forma-1-es versenyzők tiszteletadása az Orosz Nagydíj előtt, akárcsak azok a személyes üzenetek, amelyeket Fernando Alonsótól, Jean-Eric Vergne-től, Felipe Massától, Lewis Hamiltontól, valamint a MotoGP-ben versenyző Valentino Rossitól és Marc Marquez-től kaptak.

Schumacherre gondol

A közvéleményhez hasonlóan Bianchi édesapja is párhuzamot vont fia és Michael Schumacher tavaly decemberi balesete között. Azt mondta, ma már megérti, hogy a hétszeres világbajnokról miért közöltek olyan kevés információt.

Bianchi továbbra is az életéért küzd Forrás: AFP/Patrik Stollarz

„Nagyon szomorú voltam, amikor megsérült. Mindig azon töprengtem, vajon miért nem árulnak el nekünk többet az állapotáról. Most viszont, hogy én is ugyanebben a helyzetben vagyok, már megértem" - ismerte el. "Mindenki azt kérdezgeti tőlem, hogy van Jules, mégsem tudok felelni nekik, mert erre nincs válasz. Az állapota súlyos, de stabil. Egyik napon kicsit jobbnak tűnik a helyzet, a másikon kicsit rosszabbnak. Az orvosok sem mondanak semmit. A baleset okozta károsodás rendkívül súlyos, de nem tudjuk, mi lesz később."

„Schumacher számára is hónapokba telt, hogy kijöhessen a kómából. (Az FIA-elnök) Jean Todt azt mondta, reméli, hogy Michael egy nap normális életet élhet. Abban bízom, hogy egyszer majd mi is elmondhatjuk ugyanezt Jules-ről."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!