Vágólapra másolva!
Az idén már nem tesztelhet új csapatánál Sebastian Vettel, aki kénytelen lesz kihagyni a szezonzáró utáni tesztet, de ettől függetlenül novemberben elkezdhet dolgozni új munkaadójánál. A távozása mégis a Toro Rossónál tarthatja Jean-Eric Vergne-t. 

„Öt nappal az utolsó verseny után" jár le Sebastian Vettel szerződése a Red Bullnál, jelentette ki Dietrich Mateschitz, az energiaital-gyártó vezetője a Kleine Zeitung című lapnak. Ezzel gyakorlatilag megerősítette, hogy a német versenyző nem vehet részt új csapata színeiben az idei utolsó teszten, de november végén már dolgozhat náluk.

Az osztrák üzletembert az Orosz Nagydíj hétvégéjén Bernie Ecclestone-nal és a Toro Rosso egyik jelenlegi versenyzőjével, Jean-Eric Vergne-nyel látták tárgyalni, a futam után pedig maga Mateschitz vetette fel, hogy Vergne maradhat a csapatnál 2015-re is. „Elég erős érv, hogy egy nagyon fiatal versenyző mellett egy tapasztaltabb is legyen" – mondta a Speed Weeknek, utalva Vergne-re.

Vettel nem mehet idő előtt új csapatához, vagyis vélhetően a Ferrarihoz Forrás: AFP

Miután Sebastian Vettel váratlanul bejelentette a távozását, a Red Bull azonnal előléptette Danyiil Kvjatot a Toro Rossótól. Ez újabb csapás volt Vergne számára, aki tavaly már alulmaradt Daniel Ricciardóval szemben. Vergne helye viszont úgy sem biztos, hogy Max Verstappen immáron nem az ő, hanem Kvjat ülését foglalja majd el, hiszen a Red Bull számos fiatal tehetséget, köztük Carlos Sainz. Jr-t is leigazolhatja.

Mateschitz kitért a kritikákra is, amelyek Verstappent, illetve a Toro Rossót érték, amiért a mindössze 17 esztendős versenyzőnek bizalmat szavaztak, és jövőre a Forma-1-be szerződtették. „Az összes csapat Verstappent akarta" – jelentette ki. „Amikor aztán hozzánk került, hirtelen mindenki felemelte a hangját ellene."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!