Vágólapra másolva!
A csődközelben lévő csapat tagadta azokat a híreszteléseket, melyek szerint az angliai főhadiszállásukat a végrehajtók már ki is ürítették. A szokásos módon készülnek a Japán Nagydíjra.

Szerdán több forrásból is olyan híresztelések röppentek fel, melyek szerint a rendkívül súlyos anyagi problémákkal küzdő Caterham már a Japán Nagydíjon sem tud elindulni. A hírek szerint a csődközelben lévő csapat leafieldi főhadiszállásán a napokban végrehajtók jelentek meg, akik lefoglalták a felszerelés egy részét, majd a gyár kiürítését is elrendelték. A The Sheriff's Office részletes listát is közölt az állítólag lefoglalt tulajdonokról, amelyen a Japán Nagydíjon bevetésre szánt felszerelések és egy 2013-as tesztautó is szerepel.

A Caterham szerda este hivatalos közleményt adott ki, melyben valótlannak minősítették a felröppent híreket, és hangsúlyozták, hogy a csapat a szokásos módon készül a Japán Nagydíjra. „A Caterham Forma-1-es csapatát birtokló 1MRT-vel kapcsolatban indokolatlan és megalapozatlan pletykák kaptak szárnyra" – írták. „A tegnapi intézkedések az 1MRT egyik beszállító partnerét érintették. Ez a cég nem az 1MRT tulajdonában áll, és a CaterhamF1 indulását sem befolyásolja."

Az istálló hozzátette, a találgatásokkal ellentétben „Leafieldben minden a megszokott rendben zajlik, és a versenycsapatunk már készül a japán versenyre." Korábban arról is szó volt, hogy az óriási tartozásaik miatt a Caterham nem kap gumikat a Pirellitől a Japán Nagydíjra, de a hírek szerint a felek azóta megállapodtak egy ideiglenes megoldásban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!