Vágólapra másolva!
Soha ne mondd, hogy soha! – üzeni a csapat főnöke, Toto Wolff a 2015-ös pilótapárossal kapcsolatos találgatásokra reagálva, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a Mercedes szinte biztosan megtartja mindkét versenyzőjét.

A Mercedesnek elvileg nem kellene aggódnia a jövő évi pilótapárosa miatt, Lewis Hamilton szerződése ugyanis eredetileg is 2015 végéig szólt, míg Nico Rosberg az idén hosszabbított velük 2016-ig. Ám a valóságban nem ennyire rózsás a helyzetük, mert a világbajnoki küzdelemmel járó stressz miatt a versenyzők viszonya egymással és a menedzsmenttel szemben is feszültté vált – különösen a belgiumi ütközés után.

Bár Hamilton cáfolta, hogy a jövőjével kapcsolatos tárgyalásokat „befagyasztották", amíg a vb nem dőlt el, a Mercedes egyik csapatfőnöke, Toto Wolff most újra ezt állította. „Mindkét oldalon az volt a kívánság, hogy a küzdelem intenzitására való tekintettel vegyük le a napirendről ezt a kérdést" – mondta a Sport Bildnek.

A Mercedes várhatóan jövőre is Rosberggel és Hamiltonnal folytatja Forrás: AFP/Olivier Morin

„Ahelyett, hogy üzleti kérdésekről beszélnénk, előbb el akarunk jutni a szezon végéig. Utána viszont az lesz az első dolgunk, hogy leüljünk Lewisszal, és remélhetőleg a 2015 utáni évekre vonatkozóan is minden a zsebünkben lesz."

Híresztelések szerint a Mercedesnél vélelmezett problémáit meglovagolva a riválisok is megkörnyékezték Hamiltont, s Wolff elismerte, hogy a 2015-ös felállásuk nem bombabiztos – bár nagyon csekélynek tartja a változás valószínűségét. „Mindig résen kell lenni, mert bármikor kialakulhatnak különleges körülmények" – figyelmeztetett. „Az életben semmi nem száz százalékig biztos."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!