Vágólapra másolva!
A Mercedes minden megingására le fog csapni a Red Bull, figyelmeztette a bajnoki pontverseny éllovasát Dr. Helmut Marko, az osztrák vállalat motorsport tanácsadója. Marko a Mercedes versenyzőinek további ütközeteire és műszaki hibákra is számít.

Noha matematikai esély már a hétvégén is van arra, hogy a Mercedes megnyerje a 2014-es konstruktőri világbajnokságot, a címvédő Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint egyáltalán nem biztos, hogy a pontversenyt uraló Mercedes nem veszít újabb pontokat Lewis Hamilton és Nico Rosberg küzdelme során.

Marko nem tartja valósnak a versenyzők közötti békét. "Hamilton és Rosberg ismét megvív majd egymással, és amikor a bajnoki címre hajtanak, számukra nincsenek többé szabályok" - jelentette ki a Bildnek.

A Mercedes eddig az idén kétszer, a Hungaroringen és a Belga Nagydíjon vesztett pontokat a pilótái rivalizálása miatt. Először Hamilton vette el a későbbi győzelem lehetőségét Rosbergtől azzal, hogy nem engedte el őt a Magyar Nagydíjon, majd a német versenyző ment neki brit csapattársának, aki ezzel gyakorlatilag kiesett Belgiumban.

A Kanadai Nagydíjjal együtt Daniel Ricciardo az idén már háromszor profitált a Mercedes műszaki- vagy a versenyzők hibáiból, és Marko szerint erre ezután is készen állnak. "Amikor az Ezüstnyilak ismét lerobbannak, mi ott leszünk, hogy legyőzzük őket. Minden további nehézségük kedvez nekünk a világbajnoki küzdelemben" - figyelmeztetett. "A Mercedes még mindig eldobhatja magától a bajnoki címet."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!