Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hoztak egy nem túl árulkodó képet a belsőégésű turbómotorról, amelyet már a hibrid rendszerekkel felszerelve tesztelnek a próbapadon.

A Forma-1-be jövőre, a McLaren gyári partnereként visszatérő Honda szerdán nyilvánosságra hozta az első képet a fejlesztés alatt álló turbómotorjáról. Létrehoztak egy minihonlapot is, amelyen a hibrid hajtáslánc működését mutatják be.

A Honda F1-es projektjét irányító Jasuhisa Arai azt mondta, a Tocsigiben zajló fejlesztés már az „elsődleges fázisában" tart. „A szimulációk lebonyolítása mellett a következő szakaszba léptünk, azaz megkezdtük a teljes értékű próbapados teszteket a turbófeltöltőhöz és az energiavisszanyerő rendszerekhez csatolt motorral" – magyarázta.

Egy kép a Honda motorjáról Forrás: Honda

„Eközben a sportprogramunk Egyesült Királyságban, Milton Keynesben létesített bázisa teljesen működőképessé vált" – tette hozzá. „Az egész stábunk a fejlesztéssel foglalkozik, hogy hat hónapon belül készen álljunk az F1-es részvételre."

A Honda azt ígérte, a tulajdonában lévő szuzukai pályán megrendezésre kerülő Japán Nagydíj hétvégéjén hangmintát, majd egy videót is fog közölni a motorjáról. Amellyel egyébként iparági pletykák szerint nem állnak igazán jól: úgy hírlik, a teljesítmény terén egyelőre el vannak maradva, viszont túl magas fogyasztással küszködnek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!