Vágólapra másolva!
A spanyol töretlenül hisz abban, hogy a gyengélkedő Ferrari képes lesz az egyre jobb formában lévő Williams előtt végezni. Szerinte a Scuderia legnehezebb versenyei már mögöttük vannak, és a dupla pontos idényzáró is kedvezhet nekik.

A világbajnoki ambíciókkal induló Ferrari az idén nem csupán a Red Bull-lal és az alaposan megerősödött gyári Mercedesszel, hanem a váratlanul az élmezőnybe betörő Williamsszel is kénytelen kiélezett harcot vívni a pontokért.

Az olasz alakulat csak a konstruktőri bajnokság 4. helyén áll, és a reális céljuk már legfeljebb a Williams idei legyőzése, és a konstruktőri 3. hely megszerzése lehet. Fernando Alonso biztos benne, hogy ez össze is fog jönni nekik.

„Mi vagyunk a Ferrari, sokkal többek vagyunk egy átlagos csapatnál" – mondta még Szingapúrban, ahol negyedikként ért célba Lewis Hamilton és a két Red Bull mögött.

„Továbbra is keményen kell dolgoznunk, és bármilyen is az autónk teljesítménye, bármi is az előnye vagy a hátránya a Williamshez képest, az utolsó futam utolsó kanyarjáig fogunk küzdeni, mert még sok pontot gyűjthetünk" – jelentette ki Alonso, aki az egyéni pontverseny 4. helyén áll.

A spanyol ász biztos benne, hogy a Ferrari lesz a harmadik a konstruktőrök között Forrás: AFP

„Abu-Dzabiban dupla pontokat osztanak, és egyébként is sok lehetőségünk lesz, hogy csökkentsük a hátrányunkat. Magabiztos vagyok, hogy a bajnokság végén meg fogjuk előzni a Williamst."

A Ferrari a motorerő és az autó vezethetősége terén is lemaradt a legfőbb riválisaival szemben, de Alonso az Olasz Nagydíj kivételével következetesen gyűjtötte a pontokat, és a legtöbb esetben alaposan csapattársa, Kimi Räikkönen fölé nőtt. Úgy véli, az idei szezon neheze már mögöttük van.

„Túl vagyunk Spán és Monzán, amelyek nehéz pályák voltak számunkra, de ezt tudtuk előre" – mondta. „A Williams jó munkát végzett, és a megszerzett pontok tekintetében kihozta a maximumot azokból a versenyekből."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!