Vágólapra másolva!
Marco Mattiacci szerint csak a jövőben fog kiderülni, hogy megérte-e lecserélni szinte az egész vezetőséget. Räikkönen szerint szükség volt a változásokra.

A csapatfőnök Marco Mattiacci egyelőre nem tudja teljes biztonsággal kijelenteni, hogy a Ferrari jól jár majd az elmúlt hónapokban történt változásokkal. Az istálló vezérkarában jelentős változások történtek az idény kezdete óta: áprilisban Mattiacci érkezett a korábbi csapatfőnök, Stefano Domenicali helyére, júliusban a motorfőnök Luca Marmorini távozott, az Olasz Nagydíj után pedig Sergio Marchionne váltotta Luca di Montezemolót az elnöki székben.

„Még korai lenne megmondani, mi lesz ennek az eredménye" – mondta Mattiacci, amikor arról kérdezték, hogy az új kulcsemberek visszavezethetik-e az élre a Ferrarit. „Az biztos, hogy én nagyon szerencsés vagyok, mert eddig egy csodálatos, ikonikus menedzserrel, Montezemolóval dolgozhattam együtt, most pedig Marchionne úrral."

Mattiacci még csak néhány hónapja dolgozik a Forma-1-ben, ezért nagyon fontosnak tartja, hogy folyamatosan tanuljon, „és minden fontos ügyet alaposan átbeszéljünk." Abban biztos, az új vezetőségben mindenki tudja, mi a feladata. „Mindenki arra törekszik, hogy a Ferrarit visszavezesse a csúcsra" – jelentette ki.

Mattiacci csak remélni tudja, hogy a csapatnak jót tesz a változás Forrás: AFP

Javult az autó

Noha a Ferrari idén még egyetlen futamot sem nyert, és a dobogóra is csak kétszer állhattak fel, Mattiacci elégedett az elmúlt versenyeken látott változásokkal. Szingapúrban Fernando Alonso alig több mint 2 tizedmásodperccel maradt le a pole pozícióról, a versenyen pedig sokáig dobogós helyen haladt.

„Elég sokat javult az autónk tempója" – mondta Mattiacci. „Majdnem ugyanolyan gyorsak voltunk, mint a Red Bull. A célunk persze a győzelem, nem pedig az, hogy felzárkózzunk a többiek mögé."

Alonso már a Szingapúri Nagydíj előtt úgy nyilatkozott, hogy támogatja a Ferrarinál történt változásokat, most pedig Kimi Räikkönen erősítette meg, hogy szükség volt az átszervezésre. „A Ferrarinál nem könnyű dolgozni, ha gyengék az eredmények, de úgy gondolom, a remek szakembereinknek köszönhetően sokat javultunk idén" – vélekedett. „A helyükre kerülnek a dolgok, és folyamatosan a helyes irányba haladunk. Szerintem a jövőben még inkább kifizetődnek majd a változások."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!