Vágólapra másolva!
A 2009-es világbajnok Szingapúrban azt nyilatkozta, hogy úgy tűnik, 2015-re is a McLarennél marad. Eric Boullier, a wokingi csapat vezetője szerint „többé-kevésbé” döntöttek a jövő évi felállásukról. A McLaren nem áll le az idei autója fejlesztésével, és még a csapat átszervezése sem fejeződött még be.

Továbbra is nagy a mozgás a McLaren berkein belül, noha a wokingi istálló már a szezon eleje óta dolgozik azon, hogy visszatérjen a Forma-1 élmezőnyébe. A jövő évtől a Hondával új korszakot kezdő csapat egyelőre nem nevezte meg a 2015-ös versenyzőit, de veterán pilótájuk, Jenson Button legutóbb úgy nyilatkozott, megtarthatja az állását.

„Boldoggá tesz, hogy jövőre is itt leszek, úgy gondolom, jelenleg jó munkát végzek. Csupán a szombati teljesítményemen kell javítanom egy kicsit" – mondta Button Szingapúrban. „Kissé balszerencsés voltam, és nem hoztam ki minden hétvégéből a maximumot. Ez mindennél jobban bosszant, de oda fogunk érni" – ígérte.

Button azt állítja, marad Forrás: Farkas Péter (Origo)

Button idén kinevezett új főnöke, Eric Boullier továbbra sem foglalt egyértelműen állást a 2009-es világbajnok megtartása mellett, de célzott rá, hogy tettek lépéseket jövő évi felállásuk véglegesítése felé.

„Többé-kevésbé igen" – mondta Boullier, amikor a vasárnapi futam után arról kérdezték, hogy meghozták-e a döntést a pilótapárosukkal kapcsolatban. „A kérdés részint még nyitott, részint már eldőlt."

Nagy várakozás és visszafogott aggodalom

Nem csupán a versenyzőket, az egész istálló szervezeti felépítését átalakítja idén a McLaren. Matt Morris műszaki igazgató a csapat weboldalának adott interjúban elmondta: az új szakemberek szerződtetése és a házon belüli átszervezés még mindig nem ért véget, ezért a jobb eredményekhez még időt kell adni a McLarennek. Mindazonáltal úgy vélte, a munka első gyümölcsei már látszanak a wokingi csapat teljesítményén.

„Folytatnunk kell a hátrányunk ledolgozását, amilyen gyorsan lehet" – mondta Morris. „Azt is biztosítanunk kell, hogy az új 2015-ös erőforrásunk olyan hatékonyan illeszkedjen az MP4-30-ba, amennyire csak lehetséges, így a már most is nagyon szoros együttműködésünket még szorosabbá tudjuk tenni a motorszállító partnerünkkel."

A McLaren az elmúlt húsz év legnagyobb változása előtt áll azzal, hogy a két évtizede használt Mercedes motorokat a jövőre visszatérő gyári Honda erőforrásokra cseréli. Mivel a japán vállalat egy év hátránnyal indul a jelenleg rendkívül ütőképes Mercedeshez és az üldöző Renault-hoz, valamint Ferrarihoz képest, egyelőre kétséges, jövőre mire lehet képes a Forma-1-ben.

„A csapaton belül nagy várakozás és visszafogott aggodalom jellemzi a hangulatot" – jellemzett Morris. „Néhány nagyon bátor lépést is megtettünk, amire szükség is volt, az ilyeneknek azonban időt kell adni. Még mindig messze vagyunk attól, ahol a McLarennek lennie kell, de mindenképpen a jó irányba haladunk, és ez a legfontosabb" – jelentette ki.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!