Vágólapra másolva!
Holland lapértesülések szerint az istálló a teljes összeomlás szélén áll, miután már a Pirellinek is óriási összegekkel tartoznak. Egyre valószínűtlenebb, hogy jövőre is ott lesznek a rajtrácson.

A Forma-1 sereghajtó csapata, a Caterham egyre nehezebb anyagi helyzetbe kerül, és a hírek szerint egyáltalán nem biztos, hogy ki tudják húzni az idény végéig. A holland De Telegraaf úgy tudja, az istálló „a teljes összeomlás szélén áll", és már a gumiszállító Pirelli felé is óriási tartozásaik vannak.

A holland újság egy a Pirellihez közel álló forrásra hivatkozva azt írja, a gumigyártó ultimátumot adott a Caterhamnek, és felszólította a csapatot, hogy az október első hétvégéjén megrendezésre kerülő Japán Nagydíjig mindenképpen rendezzék a tartozásaikat. Ha ez nem történik meg, előfordulhat, hogy az istálló már Szuzukában sem tud rajthoz állni.

A Caterham idén is az utolsó helyen áll a bajnokságban Forrás: AFP

A nyáron tulajdonosváltáson átesett Caterham új vezetősége azért továbbra is bízik benne, hogy sikerül megmenteniük az istállót, ahogy az már többször sikerült nekik az elmúlt hónapokban. „Azt hiszem, a csapatunk eredetileg már Silverstone-ban sem versenyzett volna" – árulta el a Caterham egyik új főnöke, Manfredi Ravetto. „Ez az igazság."

„A tulajdonosváltás óta nem csak azt értük el, hogy Silverstone-ban rajthoz állhassunk – még Szingapúrba is odaértünk. Pedig kijelenthetem, hogy ez nem volt egyszerű feladat" – mondta az olasz, aki bevallotta, hogy a Caterham anyagi helyzete „nem a legjobb". „Amikor megörököltük a csapatot, a helyzet több, mint kritikus volt" – állította.

Állítólag a június végén kinevezett csapatfőnök, Christijan Albers is azért hagyta el két hónap után az istállót, mert nem hitt benne, hogy a Caterham ki tudja fizetni a tartozásait. Az általános vélekedés szerint a csapat jövőre már biztosan nem lesz ott a mezőnyben, de több forrás szerint a 2014-es idényt sem tudják befejezni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!