Vágólapra másolva!
A Mercedes-Benz motorsport programjának főnöke kijelentette, nem fordulhat elő, hogy műszaki hibák döntsék el,  Lewis Hamilton vagy Nico Rosberg nyeri a világbajnokságot. A Mercedesnél külön csapat dolgozik a problémák kiküszöbölésén.

Ismét műszaki hibával szembesült a Mercedes csapata a múlt vasárnapi Szingapúri Nagydíjon, ami ezúttal Nico Rosberg kieséséhez vezetett. A német versenyző Lewis Hamilton győzelme miatt elvesztette magabiztos, 22 pontos előnyét csapattársával szemben, aki korábban szintén jelentős mennyiségű pontot vesztett az időmérő edzéseken és a futamokon elromló autója miatt.

„Nem akarjuk, hogy a világbajnokság úgy dőljön el, hogy az egyik autó cserbenhagyja a pilótáját" – jelentette ki Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, miután Nico Rosberg feladta a Szingapúri Nagydíjat.

„Leszegett fejjel újra koncentrálnunk kell, és ki kell dolgoznunk, hogyan tudjuk meggátolni a kieséseket és megbízhatósági gondokat."

Lewis Hamilton és Nico Rosberg egyaránt 2-2 alkalommal esett ki műszaki hiba miatt az idén, de mindkét versenyzőnek akadtak problémái az edzéseken is. Ezen a téren Hamilton áll rosszabbul, aki a Német és a Magyar Nagydíj időmérőjét is idő előtt feladta, és utána mindkétszer a mezőny végéről kellett felküzdenie magát.

Wolff megengedhetetlennek tartja, hogy műszaki hibák döntsenek Forrás: AFP

Hamilton a Magyar Nagydíjon már jelezte a csapatnak, hogy fejlődésre van szükség a megbízhatóság terén, ezt Rosberg is megerősítette Szingapúrban. Toto Wolff viszont elmondta, nagy figyelmet fordítanak a helyzet megoldására.

„Nagyszerű stáb dolgozik a megbízhatóságunkon" – mondta Wolff. „Ez egy olyan csoport, amely a megbízhatóság iránt igazán elkötelezett emberekből áll, és nagyon büszke vagyok rájuk."

„Épp ezért még inkább megdöbbentő, hogy továbbra is ilyen nehézségeink vannak. Fogást kell találniuk a gondjainkon, de ez időbe telik."

Az osztrák csapatvezető megerősítette, hogy nagyon komolyan veszik a minőségi hiányosságokat, még egy számára nem túl kellemes személyes élményt is hajlandó lenne újra átélni a siker érdekében.

„Ha én vagy mi tehetnénk bármit, hogy megakadályozzuk a kieséseket, megtennénk. „Még a karomat is eltörném újra, hogy megszüntessük a megbízhatósági problémákat" – utalt Wolff a Magyar Nagydíj előtti kerékpáros balesetére.

„Felül kell kerekednünk a gondokon."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!