Vágólapra másolva!
Rendkívül boldog, hogy a „fantasztikus” Szingapúri Nagydíjon két büntetés ellenére is a 6. helyen tudott végezni. Úgy érzi, Japánban még erősebb lehet a Toro Rosso.

A Szingapúri Nagydíj egyik színfoltját Jean-Eric Vergne teljesítménye jelentette, aki annak ellenére tudott a 6. helyen végezni a Toro Rossóval, hogy a verseny során kétszer is 5 másodperces büntetést kapott szabálytalan pályaelhagyásért. Az elsőt le tudta tölteni az egyik bokszkiállásánál, a második alkalommal viszont a versenyidejéhez adták hozzá az extra időt.

Vergne-nek ezért az utolsó körökben nagyon keményen kellett hajtania a friss gumijain, hogy minél kevesebbet bukjon a büntetéssel. Néhány kör alatt 6 helyet lépett előre, és Nico Hülkenberg, Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas mellett egy körön belül sikerült elmennie. Végül majdnem 8 másodperces előnyt autózott ki a 7. helyezett Sergio Pérezzel szemben, ezért a büntetés miatt egyetlen pozíciót sem veszített.

Vergne nagyot küzdött a verseny végén Forrás: AFP

„Fantasztikus verseny volt! Rendkívül boldog vagyok, különösen a két 5 másodperces büntetést figyelembe véve" – mondta a futam után. „Az utolsó körökben olyan keményen kellett nyomnom a gázpedált, ahogy csak tudtam, hogy minél jobban elhúzzak a többiek elől. Ez sikerült is."

Vergne úgy érzi, a nehéz hétvége után az istálló is megérdemelte a jó eredményt. „A tegnapi időmérőn hibáztam egyet, és utána azt mondtam a csapatnak, bármit megtennék azért, hogy megbocsássanak nekem. Azt hiszem, ezt sikerült is elérnem" – nyilatkozta. „A srácok miatt is nagyon örülök ennek az eredménynek, mert jó autót adtak nekem, és megérdemelték, hogy megháláljam az erőfeszítéseiket."

A francia már tudja, hogy az év végén távoznia kell a Toro Rossótól, ezért az utolsó versenyeken muszáj lesz bizonyítania, hogy továbbra is helye van a Forma-1-ben. Úgy érzi, erre lesz is esélye az egyre javuló autóval. „Biztos vagyok benne, hogy jó eredményekkel tudjuk zárni az évet. Már várom a japán versenyt - bevetünk majd néhány fejlesztést is, így talán tovább fejlődhetünk" – mondta a francia, aki pályafutása eddigi legjobb eredményét állította be a 6. hellyel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!