Vágólapra másolva!
Csak egy versenyképes csapatnál maradna a Forma-1-ben, de a legtöbb hely már elkelt. Úgy tudja, a McLaren még mindig nem döntött a jövő évi felállásról.

Az idény végéhez közeledve Jenson Button még mindig nem tudja, lesz-e helye jövőre is a Forma-1-ben. A 34 éves brit a mezőny legtapasztaltabb versenyzőjeként a 15. idényét teljesíti 2014-ben, egyáltalán nem biztos azonban, hogy jelenlegi csapata, a McLaren jövőre is megtartja őt. A 2015-ben a Hondával új korszakot kezdő csapat ugyanis a hírek szerint egy többszörös világbajnokot szeretne megszerezni, Fernando Alonsót vagy Sebastian Vettelt próbálják magukhoz csábítani.

A McLarent természetesen Szingapúrban is faggatták a jövő évi felállásról, de egyelőre senki nem volt hajlandó újabb információkat elárulni. „Várjanak a döntésre és a bejelentésre" – mondta az újságíróknak a sportigazgató Eric Boullier, amikor a versenyzőkről kérdezték. „A türelem erény" – mondta Button is. „Mindenki várjon türelemmel."

Elképzelhető, hogy Button az utolsó F1-es idényét teljesíti Forrás: AFP

Egyesek szerint a McLaren már meghozta a döntést, csak a megfelelő pillanatra várnak a bejelentéshez. A legfrissebb hírek szerint nagy esély van arra, hogy jövőre is marad a jelenlegi felállás – a fiatal Kevin Magnussent mindenképpen szeretné megtartani a csapat, Button pedig eredményes tárgyalásokon van túl Ron Dennisszel. A 2009-es világbajnok azonban tagadta, hogy biztos lenne a helye 2015-re.

„Még mindig nem kaptam választ" – mondta, majd hozzátette: ha a McLaren megválik tőle, valószínűleg a Forma-1-nek is kénytelen lesz búcsút inteni. Egy gyengébb csapathoz ugyanis nem szívesen szerződne át csak azért, hogy a mezőnyben maradjon.

„Szerintem a legtöbb helyet már elfoglalták a többi csapatnál" – mondta. „Én pedig továbbra is egy versenyképes istállónál szeretnék vezetni – világbajnok vagyok, ezért másképp nem is lenne sok értelme folytatnom."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!