Vágólapra másolva!
Nem lepte meg a Ferrari idei küszködése, ennek ellenére azt tanácsolja korábbi csapattársának, hogy ne hagyja el Maranellót. Szerinte a McLaren-Honda jövőre még nem lesz győztes csapat.

Noha Fernando Alonsónak 2016 végéig érvényes szerződése van a Ferrarival, hosszú ideje tartják magukat azok a híresztelések, melyek szerint a csapat formájával elégedetlen spanyol az átigazoláson gondolkozik. A McLaren állítólag komolyan érdeklődik iránta, és Alonso döntését befolyásolhatja, hogy az utóbbi hónapokban több kulcsember - a csapatfőnök Stefano Domenicali, a motorfőnök Luca Marmorini és az elnök Luca di Montezemolo – is távozott a Ferraritól.

A csapattól a tavalyi év végén elküldött Felipe Massa úgy nyilatkozott, nem lepték meg a Ferrarinál történt változások. Szerinte az istállónál már az elmúlt években is érezhetőek voltak a problémák, és várható volt, hogy az új turbókorszakot sem kezdik a csúcson. Massa végül jól járt a csapatváltással, hiszen új munkaadója, a Williams a 3. helyet foglalja el a konstruktőri bajnokságban, éppen a Ferrari előtt. Ennek ellenére nem tanácsolná Alonsónak, hogy ő is hagyja el a küszködő istállót.

„Ő más helyzetben van, mint én. Az ő helyében én nem mennék el a McLarenhez" – mondta a spanyol AS-nek brazil, akinek továbbra is jó a kapcsolata a Ferrarival, és „csak a legjobbakat" tudja nekik kívánni a jövőben.

Alonso és Massa négy évig voltak csapattársak a Ferrarinál Forrás: AFP

A McLarennel se nyerne

„A Mercedeshez elmennék, a Red Bullban már nem vagyok biztos" – tette hozzá. „Csak olyan csapathoz lenne érdemes átigazolnia, ahol nyerhet. Úgy gondolom, a Honda és a McLaren jó csapatot fognak alkotni, de jövőre még nem fognak nyerni."

Massa szerint Alonsónak azért is maradnia kellene, mert ha 5 év után világbajnoki cím nélkül hagyná el a Ferrarit, akkor kudarcként tekintene az olaszokkal töltött időszakra. „De Alonso nem hülye, tudja, mit kell tennie. Szerintem jövőre is a Ferrarinál fog versenyezni, de bármi megtörténhet."

A brazilt egyébként az sem lepte meg, hogy Kimi Räikkönen az idény nagy részében nem tudta felvenni a versenyt a spanyollal. „Ahhoz, hogy valaki közel kerüljön Alonsóhoz, tökéletes munkát kell végeznie. Ezért ez nem meglepő" – mondta Massa, aki mindkét világbajnok mellett versenyzett a Ferrarinál.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!