Vágólapra másolva!
Bár a Q3 felénél Massa még az élen állt, tisztában voltak vele, hogy a pole-ra nincs esélyük Szingapúrban. Viszont az autójukon péntek óta elvégzett változtatások beváltak.

A Williams felemás időmérőt zárt Szingapúrban: a küzdelmes pénteki szabadedzések tükrében a 6. és 8. rajtkocka tisztességes eredménynek tűnik, azok után viszont, hogy Felipe Massa a Q3 közepén még az 1. helyen állt, csalódásnak tekinthető. A csapatnál mégis úgy vélik, a pohár félig tele van.

„Csupán 3 tizeddel maradtunk le a pole-ról, és a közvetlen ellenfeleink közé kerültünk, pedig ez a pálya nem igazán illik az autónkhoz" – mutatott rá a Williams vezető versenymérnöke, Rob Smedley. „Pontosan ezt tűztük ki célként magunk elé, mielőtt idejöttünk, tehát a munka első részét elvégeztük."

Massa az időmérőt követően elismerte, hogy a pole megszerzésére a Q3-ban futott jó köre után sem látott esélyt, bár azt remélte, a legjobb három közé esetleg beverekedheti magát. „Ez nagyon biztató időmérő volt számunkra, mert tegnaphoz képest jelentősen előreléptünk, és azok közé keveredtünk, akik ellen a világbajnokságban is harcolunk" – mondta.

Bottas az idén még csak ötödször kapott ki Massától az időmérőn Forrás: Williams

Ez konkrétan a Ferrarit jelenti: Massa Fernando Alonso, Valtteri Bottas pedig Kimi Räikkönen mögé kvalifikálta magát, amikor a Williamsnek a maranellói istállóval szemben 15 pont előnye van a konstruktőri összetettben. „Az igazán biztató az, hogy beazonosítottuk a tegnapi problémánkat, és az autónk a változtatásoktól jobb lett, a csapat tehát igazán szép munkát végzett" – ismerte el a brazil, de hozzátette, hogy „a holnap kemény lesz."

Bottas, aki még így is 9:5-re vezet Massával szemben az időmérőkön, szintén úgy vélte, hogy a Williams szombatra sokat fejlődött. A csapat pénteken még nem tudta elég hatékonyan használni a szuperlágy Pirelliket. „Az autónk mechanikai beállításai jobbak lettek a hétvége folyamán, most már a megfelelő hőmérsékleti tartományba tudunk kerülni a gumikkal" – erősítette meg a finn.

„A Q3-ban nem volt tökéletes a felvezető köröm az utolsó próbálkozásom előtt, és az 1-es kanyarnál hibáztam. Mivel a küzdelem nagyon szoros volt, e nélkül több pozíciót is javítottam volna, de így is elégedettnek kell lennünk az eredménnyel."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!