Vágólapra másolva!
Ennek ellenére többnyire elégedett volt az autójával a szingapúri szabadedzéseken. Alonso nem tulajdonít nagy jelentőséget a pénteki tempójának.

A Ferrari jó eredményekkel zárta a Szingapúri Nagydíj első napján, miután Fernando Alonso megfutotta a leggyorsabb köridőt az első szabadedzésen, a másodikon pedig 1 tizedmásodperces lemaradással a második helyen zárt. A spanyol azonban nem szeretné elbízni magát az eredménylista láttán, hiszen pénteken máskor is az élmezőnyben szokott végezni.

„Az a lényeg, hogy problémák nélkül sikerült teljesítenünk a programunkat" – mondta. „Mindkét gumikeverék úgy működött, ahogy vártuk, és a szuperlágy abroncsokon jobb volt a tapadás."

A Szingapúri Nagydíjon korábban kétszer is diadalmaskodó spanyol elmondta, pénteken nem okozott különösebb nehézséget a vezetéstechnikai információkra vonatkozó rádiótilalom. „Nem igazán befolyásolta a munkánkat. Átlagos napunk volt, minden úgy alakult, ahogy más pénteki napokon szokott."

Räikkönen a problémák ellenére viszonylag elégedett volt a Ferrarival Forrás: AFP

Räikkönen edzése kevésbé alakult simán, a két gyakorláson több kisebb műszaki hiba is hátráltatta. A nap során azonban sokat tudott javítani a tempóján: az első edzésen még 1,7 másodperccel maradt el Alonsótól, délutánra viszont 4 tizedre faragta a hátrányát csapattársához képest, és a 4. helyen végzett.

„Összességében pozitív napunk volt, de mint mindig, most is van mit javulnunk" – mondta. „Az első edzésen különböző beállításokkal dolgoztunk, és az első szett lágy gumimmal sikerült is egy jó kört futnom. A második szettből sajnos nem tudtam a legtöbbet kihozni, mert volt egy kis technikai problémám."

„Az edzés végén a fékjeim is túlmelegedtek, de szerencsére a csapat gyorsan megoldotta a problémát, és fel tudták készíteni az autómat a második gyakorlásra" – tette hozzá a finn, akinek a bokszutcában kezdett el lángolni a jobbelső fékje az első edzés utolsó perceiben. „A két edzés között elvégzett változtatások javítottak az autóm kezelhetőségén, és a szuperlágy gumikon nagyon jó volt a tapadás."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!