Vágólapra másolva!
Miközben a spanyol azon munkálkodik, hogy nagyobb egységet teremtsen a Ferrari csapatán belül, szerinte az olasz sajtó a Sebastian Vettel érkezéséről szóló híresztelésekkel semmissé teheti az erőfeszítéseit. Bízik a Ferrari új elnökében.

Az elmúlt napokban számos forrásból lehetett olyan találgatásokat olvasni, melyek szerint Fernando Alonso a Red Bullhoz igazolhat 2015-re, az ő helyét pedig Sebastian Vettel foglalhatja el a Ferrarinál. Bár a Red Bull egyértelműen kijelentette, hogy a cserére nem fog sor kerülni, a sajtóban továbbra is tartja magát a pletyka. Alonso elmondta, 2001 óta tartó Forma-1-es pályafutása alatt már hozzászokott a folyamatos találgatásokhoz, de a jelenlegi helyzet káros is lehet a Ferrari számára.

„Igazából semmit nem tudok hozzátenni" – mondta a spanyol, amikor sokadszorra is arról kérdezték, hogy az elnök Luca di Montezemolo távozása után ő is elhagyja-e a csapatot. „13 hónapja folyamatosan a jövőmről nyilatkozom, már tavaly augusztusban is erről kérdezgettek. Kicsit szomorú, amikor Olaszországból érkeznek ezek a pletykák – valami különös okuk lehet rá, hogy ilyen történeteket találnak ki, de ez egyáltalán nem segíti a Ferrarit."

Alonso egységesebbé tenné a Ferrarit Forrás: AFP

„Nagyon tisztelem a Ferrarit, és megpróbálok jó hangulatot teremteni a csapaton belül: elmegyek velük vacsorázni, együtt kosárlabdázunk vagy pókerezünk – bármit megteszek azért, hogy egységesebb legyen a csapatunk" – magyarázta Alonso, aki 2010 óta az istálló tagja. „Most erre van szükségünk, saját magunktól is ezt várjuk el. Nem igazán értjük, miért érkeznek ilyen híresztelések Olaszországból – ha egy nap megtudjuk, mi a céljuk ezzel, el fogom árulni."

A Ferraritól öt hónapon belül távozott a csapatfőnök Stefano Domenicali, a motorokért felelő Luca Marmorini és az elnök Luca di Montezemolo. Alonso szerint egyértelmű, hogy egy korszak zárult le az istállónál, de bízik az új vezetőségben. „Reméljük, az új elnökkel sikeres időszak vár ránk" – mondta. „Már beszéltem Sergio (Marchionnéval), és egyébként évek óta nagyon jó a kapcsolatunk. Néha ellátogat a monzai, austini vagy kanadai versenyekre, és mindig bebizonyítja, hogy teljes mértékben elkötelezett a csapat mellett. Készen áll a kihívásra, és arra, hogy elvégezzen néhány szükséges változtatást."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!