Vágólapra másolva!
A francia, akinek az év végén már mindenképpen el kell hagynia a Toro Rossót, elismeri, hogy a Forma-1-en kívüli folytatástól sem zárkózik el, bár úgy véli, a Red Bullnál remeklő Daniel Ricciardo teljesítménye az ő potenciáljára is rávilágít.

Jean-Eric Vergne számára hidegzuhanyként hatott, hogy a Red Bull 2014-re a csapattársát, Daniel Ricciardót léptette elő a visszavonuló Mark Webber helyére. Bár az időmérőkön Ricciardo tavaly 15:4 arányban legyőzte a francia versenyzőt, a futamokon valamelyest kiegyenlítettebben alakult a párharcuk. A tabellán közvetlenül egymás mögött végeztek, és kanadai 6. helyével Vergne könyvelte el a Toro Rosso legjobb eredményét – igaz, ő csak háromszor, míg Ricciardo hétszer szerzett pontot.

Vergne-nek a szezon végén, három év után már biztosan távoznia kell a Toro Rossótól, mert a Red Bull 2015-re egy tinédzsert, Max Verstappent igazolt le az utánpótláscsapatához. A még mindig csupán 24 éves Vergne elismeri, hogy nem tudja, jövőre az F1-ben maradhat-e. „Nehéz megítélni" – mondta az Autosportnak. „Ha bizonyos csapatok kulcsemberei hisznek bennem, összejöhet."

Vergne nemcsak az F1-ben keres állást Forrás: Red Bull

Vergne szerint a teljesítményével a Red Bullt is meglepő, Sebastian Vettellel szemben keményen helytálló Ricciardo példája számára is jól jöhet. „Az utóbbi három év nagyon erőssé tett" – állította. „Daniel bizonyos szempontból számomra is segítséget jelent, mert a csapatok eddig világbajnokokat kerestek, de a jövőben talán inkább a fiatalok fogják érdekelni őket, akik tényleg sikerre éhesek és motiváltak. Én az vagyok."

„Ha a teljes pályafutásunk során összehasonlítjuk az eredményeimet Danielével, bennem is megvan a potenciál, hogy olyan legyek, mint ő."

Vergne ennek ellenére hajlandó lenne más sorozatokban is folytatni. „Rengeteg versenyző volt, aki csak az F1-re akart koncentrálni, és nem jutott sehová" – mutatott rá. „Én nem vagyok hülye – mondjuk úgy, hogy nyitva tartom a szememet."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!