Vágólapra másolva!
Az Olasz Nagydíjon Rosberg hibája után a tévéközvetítésben lejátszottak egy felvételt, amelyen a Mercedes csapatának főnöke elvigyorodott. Wolff kijelentette, hogy az ominózus eset még a német kicsúszása előtt történt, és megmagyarázta azt is, hogy miért húzódott mosolyra a szája.

Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatának vezére továbbra is igyekszik leszámolni a monzai összeesküvés-elméletekkel, melyeket az táplál, hogy egyesek szerint Nico Rosberg gyanús körülmények között csúszott ki a menekülőútra, amivel Lewis Hamiltonnak odaajándékozta az 1. helyet, s vele együtt lényegében a győzelmet is.

A kétkedők szerint Rosberg a csapat utasítására így törlesztett a belgiumi hibájáért, amellyel defektet okozott Hamiltonnak. Wolff őrültségnek nevezte ezt a teóriát, szerinte csak a paranoiásoknak juthat ilyesmi az eszébe. Arra is megvan a magyarázata, hogy a hivatalos közvetítésben miért lehetett azt látni, hogy mosolyra húzódik a szája Rosberg hibája után.

"Akkor mosolyodtam el, amikor a versenyzőink közel kerültek egymáshoz. Annak szólt a mosoly, hogy 'tessék, megint itt egy szoros csata'" - közölte, hangsúlyozva, hogy az ominózus felvétel még Rosberg kicsúszása előtt készült. "Olyan, mintha a Nagy Testvér figyelne. Szóval legközelebb elbújok a mérnökök irodájában."

Rosberg kétszer is hibázott az első sikánnál Forrás: AFP/Olivier Morin

"Aki ráharap erre a felvételre, és megpróbálja más kontextusba helyezni, annak teljesen elment az esze."

Hamilton nem szegte meg az utasítást

Hamilton egyébként annak ellenére közelítette meg Rosberget, hogy néhány körrel az eset előtt rádión egyértelműen rászóltak, hogy szakadjon le egy kicsit csapattársától, nehogy túlságosan elkoptassa a gumikat mögötte. Wolff azonban hozzátette, hogy később felülírták a parancsot, csak ezt nem játszották le a közvetítésben.

"Megváltoztattuk az álláspontunkat, mert egyértelmű volt, hogy annak a versenyzőnek (Hamiltonnak), aki a másikat követi, az etap elején és a végén is esélye nyílik az előzésre" - mondta. "Éppen ezért megüzentük a pilótáknak, hogy tetszés szerint használhatják a különböző beállításokat. Minden a tervek szerint alakult."

Hamilton a futam után elmondta, hogy az előző etapban szerzett tapasztalatok alapján szerinte a kerékcserét követő körökben, friss gumikon volt a legjobb sansza az előzésre.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!