Vágólapra másolva!
A német menedzsmentje megerősítette, hogy a hétszeres világbajnok elhagyhatja a lausanne-i kórházat, és otthonában folytathatja a felépülést. Javult az állapota, de még hosszú út áll előtte.

Michael Schumacher szóvivője, Sabine Kehm kedd délután közleményt adott ki, melyben tudatta, hogy a tavaly decemberben síbalesetet szenvedett hétszeres világbajnok elhagyhatja a kórházat, és otthonában folytathatja a rehabilitációt.

Kehm ezúttal sem közölt részletes információkat Schumacher egészségi állapotáról, de elárulta, hogy további javulás következett be az előző tájékoztatás óta. „Michael rehabilitációja mostantól az otthonában fog folytatódni" – állt a hivatalos közleményben. „A súlyos fejsérüléseit figyelembe véve elmondhatjuk, hogy az utóbbi hetekben és hónapokban javulás következett be az állapotában. Ennek ellenére továbbra is hosszú, nehéz út áll előtte."

Schumacher tavaly december 29-én szenvedett súlyos fejsérüléseket Forrás: AFP

Schumachert június elején szállították át a franciaországi Grénoble-ból az otthonához közeli Lausanne-ba, miután a német felébredt a hónapokig tartó kómából. „Szeretnénk kifejezni a hálánkat a Lausanne-i Egyetemi Kórház egész csapatának az alapos és hozzáértő munkájukért" – írta Kehm, aki továbbra is arra kérte a sajtó képviselőit, hogy ne közöljenek megalapozatlan információkat Schumacher állapotáról.

„Mindenkit megkérünk, hogy továbbra is tartsák tiszteletben Michael családjának magánéletét, és ne találgassanak az egészségi állapotáról" – zárta Kehm a közleményt.

Schumacher felesége, Corinna legutóbb júliusban nyilatkozott a sajtónak – akkor azt mondta, a család a legrosszabb időszakot már maga mögött tudhatja, és a rajongók megértését kérte, amiért bővebb információval nem szolgálnak Schumacher állapotáról.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!