Vágólapra másolva!
Hiába büntették meg egymás után két versenyen, a McLaren azt kéri a dántól, hogy ne változtasson a hozzáállásán. Boullier szerint a riválisainál gyengébb autója kényszeríti arra, hogy keményen védekezzen.

Kevin Magnussen az elmúlt két versenyen egyaránt büntetést kapott, miután Belgiumban Fernando Alonsót, Olaszországban pedig Valtteri Bottast szorította le a pályáról a sportfelügyelők szerint. Bár a két incidens miatt a McLaren értékes pontokat veszített a konstruktőri bajnokságban, Eric Boullier szerint nem szükséges, hogy a fiatal dán változtasson a hozzáállásán.

„Őszintén szólva úgy gondolom, hogy Spában valóban büntetést érdemelt, de a monzai esetről más a véleményem" – nyilatkozta a McLaren sportigazgatója. „Balszerencsés volt, amiért megbüntették. Mi úgy gondoljuk, egy átlagos manőverről volt szó, és jogosan védte a pozícióját."

„Nem gondolom, hogy meg kellene változtatnia a hozzáállását. Spa egyszeri eset volt, a monzait pedig egy szerencsétlen incidensnek nevezném."

Magnussen az Olasz Nagydíjon sokáig az élcsapatokkal harcolt Forrás: AFP

Boullier szerint Magnussen önbizalmának is jót tesz, ha keményen harcolhat az élcsapatok pilótái ellen. Szerinte az újonc éppen azért kerül vitatott szituációkba, mert olyan jól versenyez a McLarennel, hogy gyakran kell a sajátjánál erősebb autók ellen küzdenie.

„Egyértelmű, hogy az utóbbi időben magasabb szintre lépett" – mondta a francia. „Néha talán túl sokat vállal, mert nem elég jó az autója ahhoz, hogy jobb eredményekért harcoljon. De mindig a legtöbbet hozza ki magából, amivel nemcsak önmagának tesz jót – a szurkolók is szívesen látják, hogy egy fiatal srác újoncként felveszi a harcot a nagyfiúk ellen."

„Ez azt jelenti, hogy az önbizalma folyamatosan növekszik, és egyre erősebb lesz a versenyhelyzetekben."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!