Vágólapra másolva!
Monzában, az Olasz Nagydíj délelőttjén bejelentették, hogy 2015-ben is a jelenlegi versenyzőikkel folytatják. A finnre csak opciójuk volt, most hosszabbítottak vele.

A Williams az Olasz Nagydíj délelőttjén, a motorhome felső teraszán tartott rövid sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy a 2015-ös szezonnak is a jelenlegi versenyzőpárosával, Felipe Massával és Valtteri Bottasszal vág neki.

„Felipe jó képességű és tapasztalt pilóta. Megtanulta, hogyan állhatja a sarat Ferdyvel (Alonsóval) szemben, aki a hősőm az F1-ben, sőt keményen meg is szorongatta őt, ezért rendkívül nagyra értékelem. Megállapodtunk vele, hogy jövőre is nálunk marad, és reméljük, hogy akkor erősebb szezonja lesz" – mondta a csapatfőnök, Frank Williams. „Az eredményei, köztük tizenegy futamgyőzelme, önmagukért beszélnek."

„Valtteri szintén velünk marad. Őt már egészen korán felkaroltuk. Az időmérős statisztikái figyelemreméltóak, a mai rajthelye is ezt tükrözi. Négy dobogós helyezése a dicsőségére válik, és bizonyára lesz még sokkal több is. A legjobbakat borzasztóan nehéz legyőzni, de a pilótapárosunknak köszönhetően jól állunk a konstruktőrök között, és meggyőződésem, hogy valamelyikükkel előbb-utóbb megnyerjük az egyéni világbajnokságot is."

Massának, aki a Ferrarinál töltött nyolc idény után igazolt át a Williamshez, eleve 2015 végéig szólt a szerződése, ezért a bejelentés vele kapcsolatban nem hozott újdonságot.

A Williams párosát jövőre is Massa és Bottas fogja alkotni Forrás: Origo

„Fantasztikus a Williams tagjának lenni, ez csodálatos csapat fantasztikus emberekkel. Nagyon családias is, ezért tényleg szívesen dolgozom itt" – mondta a brazil, akinek nem alakult simán a szezonja, ezért csak 9. az összetettben. „Örülnék, ha jövőre újra erős idényünk lenne, és segíthetnék még nagyobbá, erősebbé tenni a Williamst. Azt is remélem, hogy a mostani idény végén jól szerepelhetünk, az élcsapatokkal tudunk majd küzdeni. A helyzetünk igazán biztató a tavalyihoz képest, ami jó előkészítése a következő évnek is."

Bottas még 2010-ben, tesztpilótaként került a Williamshez, versenyzővé 2013-ban léptették elő. Az ő szerződése az idei szezon végén lejárt, a csapatnak azonban opciója volt rá. Miután kiemelkedően teljesített, és Alonsótól mindössze 11 ponttal lemaradva 5. az összetettben, nem volt kérdés, hogy ezt ki is használják.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Williamsnél folytathatom jövőre is" – mondta. „A helyes úton járunk, tavalyhoz képest óriásit léptünk előre. Fényes jövő vár ránk, még nem vagyunk a csúcson. A Williams korábban hosszú évekig az élen állt, és biztosra veszem, hogy vissza is fog térni oda."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!