Vágólapra másolva!
Hogy kerülje a feltűnést, a 15 éves Mick „Junior” vezetéknévvel versenyez, de a tehetsége kezd megmutatkozni. Édesapja, akit a napokban Stefano Domenicali is méltatott, valószínűleg még mindig egy svájci rehabilitációs intézetben van.

Miközben a tavaly decemberben életveszélyes síbalesetet szenvedő Michael Schumacher a hírek szerint továbbra is egy svájci rehabilitációs intézetben lábadozik, 15 éves fia a 2. helyet szerezte meg a 2014-es CIK-FIA KF-Junior Európa-bajnokságban.

Hogy kerülje a feltűnést, Mick – aki nyolc éve gokartozik – korábban édesanyja, Corinna vezetéknevét, a Betsch-t használta a pályákon, az idén viszont már az ennél is kevésbé árulkodó Junior néven indult. A Tony Kart gyári versenyzőjeként 52 pontot gyűjtött a nyolc forduló alatt, csak a bajnoktól, a brit Enaam Ahmedtől maradva el. Bár a döntőben belekeveredett egy ütközésbe, így is hetedikként ért célba, ami elég volt ahhoz, hogy bebiztosítsa magának a 2. helyet.

Schumacher állítólag még a rehabilitációs intézetben van Forrás: AFP

Apjáról, Michaelről mostanában nem láttak napvilágot újabb hírek, de a GMM hírügynökség jelentése szerint a családja kezd visszarázódni a körülményekhez képest normálisnak tekinthető kerékvágásba. Corinnát nemrég egy normandiai lovas versenyen látták szurkolni, és válaszolt egy fiatal rajongónak is, aki egy Schumacherről saját maga által készített könyvet küldött neki. „Szeretném megköszönni a kedves ajándékot, amely hozzásegít minket, hogy átvészeljük ezeket a nehéz időket" – üzente Corinna. „A mi Michaelünk igazi harcos, soha nem fogja feladni."

Domenicali Schumacher előtt tiszteleg

Egy olaszországi előadáson megemlékezett a hétszeres világbajnokról a Ferrari idén leköszönt csapatfőnöke, Stafano Domenicali is, nem titkolva, hogy aggódik érte. „Kapcsolatban állok a családjával, és azt hallom tőlük, hogy kis lépésekben, de folyamatosan javul az állapota" – mondta egy olasz újságíró, Leo Turrini szerint. „Tudom, mindannyian azt reméljük, hogy ennek a borzalmas várakozásnak jó vége lesz. Sajnos tovább kell várnunk."

Noha elismerte, hogy a Ferrari jelenlegi sztárja, Fernando Alonso a külvilág felé nyíltabban kommunikál, Domenicali elismerően szólt Schumacher érdemeiről. „Az volt benne a lenyűgöző, hogy nem csupán a volán mögötti kivételes tehetségével járult hozzá a csapat sikereihez" – vélte. „A színfalak mögött nagyon szigorú, olykor kíméletlen is tudott lenni, de a külvilág előtt mindig ő védte meg először a csapatot."

A 49 éves Domenicali elismerte, hogy „egy kicsit" hiányzik neki a Forma-1, de azt mondta, ősztől új munkát vállal, amelyről azonban részleteket nem árult el.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!