Vágólapra másolva!
A rotterdami bemutatón a korlátnak koccanva letörte Red Bulljának első szárnyát. A jövőben szeretné elkerülni az ilyen botlásokat.

A még csak 16 éves Max Verstappen minden idők legfiatalabb Forma-1-es versenyzője lesz, amikor jövőre, a Toro Rosso színeiben a világbajnoki sorozat porondjára lép. A múlt hétvégén azonban kínos kalandban volt része: egy rotterdami utcai bemutatón megrongálta Red Bull RB7-esét.

„Nincs kifogás, én hibáztam" – ismerte el a De Telegraafnak. „Késlekedtem a kuplunggal, és bekapcsolt a lefulladásgátló." Verstappen hozzátette, hogy „kétszer minden jól ment, egyszer becsúszott egy kis hiba. Ez a tanulási folyamat része. Mégis, mindig ezt akartam: F1-es autót vezetni."

Verstappen helyben pörgés közben szorult be a korláthoz, s miután a szerelők kiszabadították, „tettem egy újabb fordulatot. De szerintem a hátsó kerekek túl forrók voltak, és amikor meghúztam a kuplungkart, az autó meglódult, aztán az első szárnnyal a korlátnak koccant."

Jos és Max Verstappen Forrás: Toro Rosso

A holland fiatal, aki jelenleg az F3 Euróban indul, biztos benne, hogy a baki csak az alkalmazkodás része volt. „Most fontos lesz rendesen hozzászoknom az F1-es autókhoz, hogy ugyanolyan magabiztos legyek bennük, mint az F3-asokban" – mondta. „Onnantól kezdve szerintem csak az lesz a lényeg, hogy a szezon elejétől kezdve kiegyensúlyozottan teljesítsek, ne kövessek el buta hibákat, és legyek gyors."

„Persze a csapattársammal is fel kell majd vennem a harcot, mert nem jó túlzottan lemaradni tőle."

Az F1 több veteránja helytelenítette Verstappen korai bemutatkozását, ő azonban a hét elején hangsúlyozta, hogy fel volt készülve a kritikákra. „Ha te leszel az F1 történetének legfiatalabb versenyzője, fel kell készülnöd rájuk" – mondta a racexpress.nl-nek. „Én is így tettem, és azt gondolom, mindenkinek meg lehet a saját véleménye. Majd jövőre meglátjuk, hogy sül el a dolog."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!