Vágólapra másolva!
A 2015-re szóló szerződését még csak most véglegesítik, de úgy érzi, nincs oka más csapatoknál kilincselni.

Valtteri Bottas teljesítménye a szezon egyik nagy meglepetése: a finn versenyző az elmúlt öt nagydíjból négyet a dobogón fejezett be, így az összetett 5. helyén áll. Bár csapattársával, Felipe Massával ellentétben 2015-re még nincs érvényes szerződése, az Autosport értesülései szerint már tárgyal a folytatásról a Williamsszel.

„Pillanatnyilag nem látok rá semmilyen okot, hogy máshol keresgéljek" – mondta Bottas a Tuttosportnak. „Hatékonyan dolgozunk együtt, és bízom benne, hogy ez a csapat még annál is jobb lehet, mint amilyennek az idén eddig láttuk. Ezért vagyok magabiztos a folytatással kapcsolatban."

Miután a Williams tavaly egész évben csak kétszer tudott pontot szerezni, az idén nagyot lépett előre, és tizenkét forduló után 150 ponttal 4. a konstruktőri összetettben, 10 pontos távolságból üldözve a Ferrarit. A fiatal Bottas, akinek a pályafutása felfelé ível, tökéletesen beleillik a csapat terveibe.

Bottas jól érzi magát a Williamsnél Forrás: AFP/John Thys

„Talán túl korai a szerződésemről beszélgetni, de tényleg szeretném folytatni ezt a kalandot a Williamsszel" – jelentette ki. „Addig jobb kivárnunk a megerősítést, úgyhogy csak akkor beszélünk róla, ha lesz mondanivalónk."

Bottas hozzátette, hogy 2016-ra még nem is tervez. „Van mögöttem pár ügyes srác, aki gondoskodik ezekről a dolgokról, ezért nem kell különösebben előre gondolkodnom" – mondta. „Elég, ha erre a pillanatra és erre a szezonra koncentrálok. Ha majd kiderül, mi lesz jövőre, elkezdhetünk foglalkozni az azt követő évvel."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!