Vágólapra másolva!
A fiatal holland hasonlónak érzi a stílusukat, Mika Häkkinen szerint azonban nem áll készen az F1-es bemutatkozásra.

Amikor jövőre leváltja Jean-Eric Vergne-t a Toro Rossónál, a még csak 16 éves Max Verstappen minden idők legfiatalabb F1-es versenyzője lesz, ráadásul néhány nagydíj pénteki első szabadedzésén már az idén pályára lép majd. Jacques Villeneuve már korábban kifejtette, hogy hibának tartja a holland fiatal korai bemutatkozását, és most világbajnoktársa, Mika Häkkinen is kritizálta a lépést.

„16-17 évesen senki nem áll készen az F1-re" – jelentette ki a Hermesnek adott interjújában a finn, akinek a fia, Hugo is gokartozik. „Menedzserként és apaként sem hagynék egy ennyire fiatal embert a Forma-1-ben versenyezni. Túl korai, és ha balul sül el, az komoly kárt okoz."

Verstappen úgy érzi, Alonsóéhoz hasonló a stílusa Forrás: Toro Rosso

Eközben maga Verstappen – akinek az édesapja, Jos, 1994 és 2003 között maga is rajthoz állt 106 nagydíjon, 2 dobogós helyet szerezve – azt állította, Fernando Alonsóhoz hasonlóan vezet.

„Azt hiszem, más a stílusom, mint az apukámnak, inkább Alonsóéra hasonlít egy kicsit" – mondta. „Amikor simán kell vezetnie, simán vezet, ha például vigyáznia kell a gumikra. Amikor viszont agresszivitásra van szükség, akkor agresszív, de mindig kézben tartja az irányítást. Én is így szeretem, ahogy azt már az F3-ban bebizonyítottam."

Verstappen tavalyig gokartozott, csak az idén lépett fel az F3 Euróba, ahol újoncként a 2. helyen áll, míg a Motoparkban megnyerte az F3 Masterst. Nemrégiben már tesztelt egy pár évvel ezelőtti, F1-es Red Bullt is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!