Vágólapra másolva!
A csapat hosszú távú megoldásban gondolkodik. Giancarlo Minardi egy japán forrásra hivatkozva közölte, hogy a Honda megpróbálja a wokingiakhoz csábítani Sebastian Vettelt, amiben akár Bernie Ecclestone is segíthet nekik. Fernando Alonso a hétvégén egyébként aláírt a Red Bullnál - egy pólót az egyik mérnök kisfiának.

Az élmezőny, illetve az őket követő boly csapatai közül a McLaren az egyetlen, amelynél egyelőre egyik autónak sincs gazdája 2015-re. A csapatnál korábban megerősítették, hogy Jenson Button és Kevin Magnussen jövője sem teljesen biztos náluk, és Eric Boullier most kijelentette, hogy csak alapos mérlegelés után döntenek a folytatásról, mert nagyobb távlatban gondolkodnak.

"Dolgozunk azon, hogy kialakítsuk a versenyzőfelállásunkat a következő évekre. Fontos hangsúlyozni, hogy 'évekre', mert az előttünk álló három, esetleg öt esztendőre tervezünk" - nyilatkozta a McLaren versenyigazgatója.

A következő idénytől a Honda lesz a wokingiak motorszállítója, amely szeretne egy ütős nevet látni a csapatnál. A hírek eddig leginkább Fernando Alonso vagy Lewis Hamilton leigazolásáról szóltak, ám Sebastian Vettel révén egy új név is bekerülhet a kalapba - őt Giancarlo Minardi, a korábbi csapatfőnök dobta be.

Newey és Vettel Forrás: Red Bull

"Japán forrásból arról tájékoztattak, hogy a Honda megpróbálja megkaparintani (Adrian) Newey-t és/vagy Vettelt" - írta a honlapján Minardi. "Spa-Franchorchamps-ban Bernie Ecclestone felkereste Vettelt, és ahogy korábban már előfordult, a saját kezébe vette az ügyet, hogy meggyőzze a német világbajnokot az új kihívás elfogadásáról, a Newey-tól való elszakadásról."

Az viszont nehezen elképzelhető, hogy a McLarenhez lehetne csábítani Newey-t, mert a szakember ugyan csökkenti a szerepvállalását a Red Bull Forma-1-es csapatánál, de a szerződését meghosszabbította, és a jövőben különböző projekteknek veszi át az irányítását.

Vettel ugyanakkor azt mondja, az elismert mérnök háttérbe húzódása nem befolyásolja a jövőjét. "Nem hiszem" - felelt az erre vonatkozó kérdésre a Speed Weeknek, amikor az új szocsi pályán tartott bemutatót.

Alonso aláírt a Red Bullnál

Eközben időről időre újra megjelennek olyan pletykák, hogy Alonso a Red Bullhoz szerződik. Legutóbb a Belga Nagydíj hétvégéjén melegítették fel ezt a spekulációt, miután a spanyol pilóta látogatást tett a Red Bull motorhome-jában. A Marca újságírója ugyanakkor közölte: Alonso a hivatalos verzió szerint csupán aláírt egy pólót az egyik mérnöknek, Paul Monaghannek, akit még a Renault-nál töltött korszakából ismer. Monaghan a fiának szánta az ajándékot.

A Ferrari csapatfőnöke, Marco Mattiacci pedig újfent kijelentette, hogy jövőre Alonso és Kimi Räikkönen fog versenyezni náluk. "Ha akarják, újra megerősíthetem ezt. Mindkettejüknek szerződése van velünk. Egyebet nem is lehetne hozzáfűzni a témához, mint azt, hogy számunkra ők a legjobb pilóták."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!